Ga naar hoofdinhoud

Jonge Elegant Topsportmerrie 2014

Foto Lonneke Ruesink

De vijfjarige Elegant wordt dit jaar voor het eerst uitgebracht, maar behaalde afgelopen zaterdag 16 augustus in Ermelo al meteen de eretitel Topsportmerrie 2014. Tijdens de dertigste editie van de Nationale Tuigpaardendag werd deze officieuze, maar felbegeerde titel uitgereikt. Naast de merrierubrieken waren er op deze dag ook rubrieken voor goedgekeurde KWPN dekhengsten.

Voor de ‘Finale der Nationale’ werden vijf merries uit verschillende leeftijdscategorieën getoond. De strijd ging uiteindelijk tussen Funita van Jaap van der Meulen met Henk Hammers als rijder en Elegant van Cor van Dijk. Beide paarden bewegen zeer tuigtypisch, maar de bruine Elegant was nog even constanter en flitsender in beweging.

Bij de dekhengsten ging de strijd om een opvallend sterk optredende Stuurboord Landzicht en Delviro HBC, die een goede tweede werd. Voor de jonge hengsten kwamen vier deelnemers in de baan, waaronder drie van gebroeders Van Manen. Fantijn werd de winnaar en Eebert werd onder Lambertus Huckriede tweede.

Een impressie van de Nationale Tuigpaardendag was te zien op Omroep Gelderland:

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook