Ga naar hoofdinhoud

Krack C overleden

Krack C, hier onder Anky van Grunsven Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De KWPN-hengst Krack C (v. Flemmingh) is vanochtend op het hengstenstation van Joop van Uytert op 25-jarige leeftijd overleden. De hengst, die zelf succesvol op het hoogste niveau in de sport presteerde en in de fokkerij zijn stempel drukte, stierf plotseling toen hij in de wei liep. 

“Krack C was tot op de dag vandaag nog in goede gezondheid. Hij was natuurlijk wel oud en we lieten hem niet meer dekken, maar hij ging nog dagelijks naar buiten en was fris. Vanochtend mocht hij weer in het zonnetje in de wei. Daar liet hij plotseling het leven. Hij overleed tussen de merries in, dat was eigenlijk heel mooi”, laat Van Uytert weten aan KWPN.nl.

Furore onder het zadel

De Flemmingh-nakomeling was vanaf jonge leeftijd een opvallend verschijning. Hij begon onder het zadel van Nick Wagman die met de hengst goed presteerde in de hengstencompetitie en de Pavo Cup. Later nam Anky van Grunsven de teugels van de door Stoeterij het Centrum gefokte bruine over. Onder haar kwam de charme van de Flemmingh-zoon ten volle uiting. Hoogtepunt van hun carrière waren de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera waar zij als beste Nederlandse combinatie eindigden op de achtste plaats.

Sterke vererver

De stempelhengst kreeg in totaal tien zonen goedgekeurd bij het KWPN, daaronder ook de nu al legendarische hengst Vivaldi en de sterk verervende United. En ook nog eens 13 kleinzonen staan op de lijst van goedgekeurde KWPN hengsten. Van Uytert: “We zijn enorm trots op de fokkerij van Krack C. Hij en Gribaldi waren eigenlijk de hengsten waarmee onze stoeterij is gestart, en ze hebben allebei zo veel invloed gehad. Het zijn echt twee wereldwijde verervers. Vivaldi natuurlijk en ook United en zijn zoon Bordeaux zijn enorm invloedrijk.”

Sterk presterende dochters

Niet alleen de zonen van de hengst laten van zich horen, ook uit Krack C moeders is al heel veel goeds gekomen. “Denk maar aan Buriël (v. Osmium) van Juliette Ramel, dat is ook een geweldig paard en de KWPN-hengst Apache komt uit een Krack-moeder. Krack was een geweldig sportpaard en nadat hij op zestienjarige leeftijd bij ons terugkwam op het station heeft hij nog acht fantastische jaren gehad. Hij heeft een topleven gehad”, blikt de hengstenhouder terug.

Bekijk hier de proef van Van Grunsven en Krack C op de Wereldruiterspelen in Jerez:

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!