Ga naar hoofdinhoud

Oldenburg keurt vijf hengsten bij Reesink

Emma Amptrup met Frankie Lee Foto: Paardenkrant/Melanie Brevink-van Dijk

Op de Hollandse tour van het Oldenburger Verband werden niet alleen hengsten bij Stal Brinkman en Joop van Uytert goedgekeurd, maar ook bij Reesink Horses. Vijf Reesink-hengsten werden goedgekeurd: de vierjarige Frankie Lee (v. Franziskus) en vier driejarigen: een naamloze Baron x Jazz, Navarro (v. Glock's Toto jr), Nuance GS (v. Franklin) en Next Level (v. Desperado).

Frankie Lee is een hengst die in 2019 in Mecklenburg-Vorpommern werd goedgekeurd. Vorig jaar liep hij zich al enkele keren in de kijker in jonge paarden rubrieken. Hij kreeg telkens hoge cijfers voor zijn zeer expressieve draf. Frankie Lee komt in Nederland ter dekking.

Baron x Jazz

Van de Hannoveraanse hengst Baron (Benicio x Sir Donnerhall I) werd ‘B’ goedgekeurd. De driejarige hengst met een donkere vos kleur komt uit de Oldenburgse Verbandsprämie merrie Heidezauber T (Jazz x Diamond Hit).

Drie KWPN’ers

Het Oldenburger Verband keurde verder drie KWPN’ers Navarro (Toto jr uit Rilena v. Flemmingh), Nuance GS (Franklin x Vivali) en Next Level (Desperado x Jazz) goed. Navarro haalde bij het KWPN ook de tweede bezichtiging, maar staat niet in de groepenindeling voor de keuring. “Het is nog niet helemaal zeker, maar waarschijnlijk stellen we hem niet voor in Ermelo”, zegt Reesink daarover. Next Level bleef bij het KWPN in de eerste bezichtiging staan.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Oldenburg keurt vijf hengsten bij Reesink

  • A. Kaptein

    Noble Coeur ( Ferdeaux/Jazz) ook? Dat vernam ik van de nw Zweedse eigenaar (koper kwpn online auction)
    Noble Coeur bleef ook staan bij de eerste bezichtiging
    Alleen een test onder het zadel
    begin april zal nog met goed gevolg verricht moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook