Ga naar hoofdinhoud

Herkeuring levert Polinda van de Watermolen uitnodiging NMK op

Afgelopen week vond in Ermelo de modulaire herkeuring voor merries plaats. Drie merries namen deel aan de herkeuring, voor één merrie leverde dit het sterpredicaat op en de merrie Polinda van de Watermolen (v. Opium JW van de Moerhoeve TN) ontving zelfs een uitnodiging voor de NMK.

De modulaire herkeuring, waarbij alleen het vrijspringen en/of vrijbewegen opnieuw wordt beoordeeld, kende drie deelnemers. Eén merrie wist haar bovenbalkscore te verbeteren en ontving daarmee het sterpredicaat. Voor een andere voorlopig keurmerrie bleef de bovenbalkscore hetzelfde.

NMK-ticket

De door Jan Greve gefokte Polinda van de Watermolen (Opium JW van de Moerhoeve uit Holinda ster van Carambole), een halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Mees van de Watermolen (v. Vannan), gaf op de stamboekkeuring in Haaskbergen al een goed optreden. Daar werd de merrie beloond met tweemaal 80 punten. Tijdens de modulaire herkeuring sprong de merrie met nog meer ontspanning en lichaamsgebruik, wat haar 80 punten voor de galop, de reflexen en het vermogen opleverde en 85 punten voor haar techniek. Op basis van deze punten ontving de merrie een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.