Ga naar hoofdinhoud

Twee Gelderse merries van Hekkert geslaagd voor EPTM

Lusinetty (Henkie x Sam R) - Foto: Rick Helmink

Ria Hekkert bracht vorig jaar als eerste Gelderse fokker een merrie naar de EPTM-test in Ermelo. Deze Jeaninetty (v. Alexandro P) slaagde toen met 77,5 punten. De test beviel Hekkert goed en dit voorjaar bracht de fokster uit Wijhe nog twee merries naar Ermelo: Laminetty (v. Vitens) en Lusinetty (v. Henkie) slaagden allebei en werden vervolgens op de stamboekkeuring ster, respectievelijk met 70 en 80 punten voor het exterieur.

De twee merries mochten vervolgens dus nog een nachtje extra op het KWPN-centrum blijven want beiden ontvingen met de sterverklaring een uitnodiging voor de Dag van het Gelders Paard die morgen plaatsvindt in Ermelo.

70 en 71 punten

Laminetty (Vitens x Uppervillle) slaagde met 70 punten voor de test en kreeg op de straat ook 70 punten voor exterieur, van de EPTM-juryleden samen met Gelders Paard-inspecteur Wim Versteeg. Lusinetty (mv. Sam R) uit de eerste jaargang van de ook door Hekkert gefokte Henkie slaagde voor haar test met 71 punten, waarbij ze vooral complimenten kreeg voor de aanleg als springpaard. Zij kreeg op de straat 80 punten voor het exterieur.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook