Ga naar hoofdinhoud

Twee Gelderse merries van Hekkert geslaagd voor EPTM

Lusinetty (Henkie x Sam R) - Foto: Rick Helmink

Ria Hekkert bracht vorig jaar als eerste Gelderse fokker een merrie naar de EPTM-test in Ermelo. Deze Jeaninetty (v. Alexandro P) slaagde toen met 77,5 punten. De test beviel Hekkert goed en dit voorjaar bracht de fokster uit Wijhe nog twee merries naar Ermelo: Laminetty (v. Vitens) en Lusinetty (v. Henkie) slaagden allebei en werden vervolgens op de stamboekkeuring ster, respectievelijk met 70 en 80 punten voor het exterieur.

De twee merries mochten vervolgens dus nog een nachtje extra op het KWPN-centrum blijven want beiden ontvingen met de sterverklaring een uitnodiging voor de Dag van het Gelders Paard die morgen plaatsvindt in Ermelo.

70 en 71 punten

Laminetty (Vitens x Uppervillle) slaagde met 70 punten voor de test en kreeg op de straat ook 70 punten voor exterieur, van de EPTM-juryleden samen met Gelders Paard-inspecteur Wim Versteeg. Lusinetty (mv. Sam R) uit de eerste jaargang van de ook door Hekkert gefokte Henkie slaagde voor haar test met 71 punten, waarbij ze vooral complimenten kreeg voor de aanleg als springpaard. Zij kreeg op de straat 80 punten voor het exterieur.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook