Ga naar hoofdinhoud

Via laatste reguliere KWPN selectiedag 92 springhengsten naar Den Bosch

190 Glenfiddich VDL x Indoctro Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op de laatste reguliere voorselectiedag van KWPN-springpaarden werden 16 hengsten geselecteerd, hoofdzakelijk nazaten uit de eerste (soms tweede jaargang) van jonge F- en G-hengsten. “De dag levert een wat wisselend gevoel op. Er sprongen er een paar bovengemiddeld uit, maar er was ook een ondereind op exterieur en springaanleg", volgens voorzitter Cor Loeffen.

“De nazaten van Glenfiddich (Bacardi x Corrado I x Nimmerdor) vielen positief op, door met veel macht te galopperen en goede reflexen te tonen. Van F-One USA (Toulon x Tangelo van de Zuuthoeve) zagen we royale goed ontwikkelde paarden met een wat hellende croupe. Verder zijn we blij met de twee For Pleasures, die we graag nog een keer testen in Den Bosch”, aldus Loeffen.

Drie zonen van Glenfiddich

Uit een kleine jaargang (13 hengstveulens) van Glenfiddich werden drie zonen aangewezen. Het meeste sprak aan 190 (mv. Indoctro x Voltaire uit de lijn van het springpaard Barok (Sultan)). Een super galopperende bruine met veel inzet. Van de drie aangewezen zonen F-One USA oogt de in juni geboren goed gemodelleerde 166 (mv. Verdi x Contango) een complete hengst te zijn.
Met het aanwijzen van de gemakkelijk springende 122 (mv. Lux) heeft El Salvador ook drie zonen in Den Bosch.

Grand Slam

Uit de grote jaargang van Grand Slam werden twee zonen aangewezen, waarbij 200 (mv. Numero Uno x Nimmerdor) opviel door zijn snelle reflexen. Van Flying Dream ontvingen eveneens twee zonen een uitnodiging, waarvan langgelijnde 162 (Laroche x Lauries Crusador xx) voor een goede opening van de dag zorgde.

For Pleasure en Fly Over OMHG

Van de beide zonen van For Pleasure liet de interessant gefokte 174 (mv. Baloubet du Rouet x Quidam de Revel x Laudanum xx) zien wat van hem verwacht mag worden. De hinnikende voshengst maakte de sprong mooi af.
Sensationeel ging over het hout de AES geregistreerde 160 (derde bezichtigingshengst Fly Over OMHG x Corland). Een niet te grote hengst, die goed taxeerde en vlug in de manieren was, maar doordat zijn vader door een blessure niet sport loopt zal hij nog zwaar zal krijgen in Den Bosch, ondanks de goede moederlijn.

De jury deed op de laatste dag geen water bij wijn en hield de uitgezette lijn vast, wat zorgde voor tevredenheid op de tribune.
De springcollectie kan maandag via de nakeuring nog aangevuld worden.

Klik hier voor de overzichtspagina.
Klik hier voor de liveblog van de zesde dag.
Klik hier voor de foto’s

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.