Van der Linde haalt colbertje uit kast voor Prinsjesdag

Wim van der Linde, hier met één van zijn eerdere veilingsuccessen Mister Red Texel (v. Daily Diamond) - Foto: Veulenveiling Midden Nederland

Vanwege de groeiende successen van zijn fokkerij op de Nederlandse veulenveilingen, verruilde Wim van der Linde eerder dit seizoen al zijn traditionele blauwe poloshirt voor een overhemd. Speciaal voor Veulenveiling Prinsjesdag komt daar volgende week ook nog een colbertje bij. Uit de fokkerij van Prinsjesdag fokker van het jaar 2016 is als wild card de Dream Boy-zoon Magic Mike Texel geselecteerd.

“Dit verhaal blijft me achtervolgen, vrees ik”, lacht de fokker. “Maar ik kijk met veel vertrouwen uit naar de veiling op 20 september, dus het colbertje hangt al klaar! Magic Mike Texel kan héél goed bewegen en heeft -zeker voor een Dream Boy- een exceptionele draf. Dat heeft hij van zijn moeder D’Alcatrasse Texel mee gekregen, die merrie kan zelf ook enorm goed draven.”

Dream Boy

Vader Dream Boy presteert zeer verdienstelijk in de Lichte Tour en is met Hans Peter Minderhoud goed op weg richting Grand Prix.

Wim van der Linde werd vorig jaar gehuldigd als Prinsjesdag fokker van het jaar. De Texelse fokker kent een zeer succesvol veilingseizoen, zo had hij al meerdere veilingtoppers dit jaar die hem noopten om iets te doen aan zijn outfit.

Eind juni

Het zat Van der Linde niet helemaal lekker dat er geen veulen van hem deel uitmaakte van de Prinsjesdag-collectie. “De commissie was bij mij vroeg in het seizoen geweest, toen moesten de meeste veulens nog geboren worden. Zo ook deze Magic Mike Texel, die van eind juni is en direct een hele aparte bleek. Gelukkig bestond de mogelijkheid om via een wildcard toch nog naar de veiling te mogen”, vertelt de fokker.
Bron: persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.