Ga naar hoofdinhoud

Lord Leatherdale-dochter Donna Karen JDJ hoogste IBOP score

Op de IBOP in Delft kwamen één springmerrie en negen dressuurmerries in actie. De tienjarige Lord Leatherdale-dochter Donna Karen JDJ liep gisteren met 80,5 de meeste punten bij elkaar. Gaia, de zevenjarige dochter van Spartacus TN slaagde als enige springgefokte merrie met 78 punten.

Van de negen dressuurmerries slaagden er vijf, en als enige kwam de reeds ZZ-Licht geklasseerde Donna Karen JDJ sport-dres (Lord Leatherdale x Krack C) van S. Bos uit Nieuwveen boven de 80 punten uit. De merrie komt uit de lijn van de KWPN-hengst Fair Play, grootmoeder Klavertjevier is de volle zus van de zoon van Ulft.

9 voor de stap

“Deze merrie heeft zich al in de sport bewezen en liet vandaag in de IBOP een hele goede stap zien, waarvoor we haar een 9 hebben kunnen geven. Ook heeft ze een fijne galop en beweegt ze met veel techniek in de benen. Ze laat zich goed bewerken en slaagde daarmee vlot voor de IBOP”, vertelt inspecteur Dirk Reijne, die samen met Marcel Beukers de beoordeling op zich nam. Aansluitend kon Donna Karen JDJ ook opgenomen worden in het stamboek en ster verklaard.

78.5 voor Everdale-dochter

Met 78,5 punten was de Everdale-dochter Kyramante-STRH van Annemieke Buizer de best scorende driejarige. Deze fijne merrie scoorde 8’en voor de draf, galop en rijdbaarheid en kon aansluitend elite worden verklaard. Kyramante komt uit de merriestam van Jazz.

Enige springmerrie ook ster

De enige springmerrie slaagde met 78 punten. De zevenjarige Spartacus-dochter Gaia van Anna van den Hadelkamp viel op met haar goede manier van springen en kon na de IBOP tevens het sterpredicaat in ontvangst nemen, dankzij 75 punten voor het exterieur.

Halfzus onder Leslie Burr

De halfzus van Gaia, Evita (v. Kashmir van Schuttershof) springt onder Leslie Burr op 1,50m-niveau. Tweede moeder Nirvana (v. Iroko) bracht van Oklund Tiffany Forsters 1,60m-paard Whitney.

Bron KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.