Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe keurhengst Arezzo VDL neemt afscheid met overwinning

Jur Vrieling hier met Arezzo VDL. Foto: Horses.nl-Tamara van de Krol

De kersverse keurhengst Arezzo VDL nam gisteravond met een welverdiende zege in de Grote Prijs afscheid van de springsport. Jur Vrieling stuurde de zoon van Chin Chin naar de zege in de 1,50m-rubriek, het hoogte punt van de springavond op de KWPN-hengstenkeuring. Na een spannende barrage verwees het paar Michel Hendrix met Don Diablo HX naar de tweede plaats.

In de 1,50m Grote Prijs gingen zeven springkanonnen van start. Vier combinaties begonnen aan de barrage en maakten er een spannende strijd van. Michel Hendrix had op de Vittorio-zoon Don Diablo HX een zeer snelle tijd op de klokken gezet van 29,93 seconden. Vrieling had de rit gezien en wist dat ie alles op alles moest zetten om sneller te zijn. Vrieling: “Ik had de barragerit van Michel Hendrix met Don Diablo gekeken en dat was een hele goede, snelle rit. Dus het was beslist geen bekeken zaak. Ik draaide Arezzo heel kort de dubbel in en hij deed weer fantastisch zijn best. Geweldig dat we net wat sneller waren.”

‘Ik ga hem missen’

Alles lukte wat Vrieling had bedacht en hij finishte in 29,22 seconden. “Arezzo geeft altijd alles en het is mooi dat hij dat vanavond weer zo heeft laten zien. Ik ga hem missen!”, reageerde Jur Vrieling na afloop. Een beter afscheid had hij niet kunnen wensen voor de hengst die nu de fokkerij gaat dienen na een succesvolle carrière die ooit onder Jessica Kürten begon.

Carrera en Greve

Als derde kon de succesvolle Larino-zoon Carrera zich met Willem Greve opstellen, die weer eens twee foutloze ritten uit zijn mouw schudde. De negenjarige Durango VDL (v. Zirocco Blue VDL)  was onder Lennard de Boer ook snel in de barrage (29,56 seconden), maar de combinatie had pech op de laatste hindernis en kwam met vier strafpunten op de vierde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook