Ga naar hoofdinhoud

Prinsjesdag Veulenveiling start veilingsite met embryo’s

De hengst Big Star (v. Quick Star)
De Nationale Prinsjesdag Veulenveiling, die op 15 september plaatsvindt, start een veilingwebsite met embryo's. Met ingang van augustus kan onder andere geboden worden op één embryo van de hengst Big Star (v. Quick Star) en twee uit diens volle zus. Ook showen veel veulens zich in de baan die bloedverwanten zijn met Boston STH, Jazz, Glock's Johnson TN, Negro of De Niro.

De organisatie besloot om embryo’s via een site aan te bieden, omdat embryotransplantatie en ICSI de hedendaagse fokkerij veranderen en er volgens hen ook behoefte ontstaat aan een andere vorm van afzet. Waar enkele jaren geleden een enkel embryo via de veulenveiling werd verkocht, ontstaat de laatste jaren een ruim aanbod van embryo’s waarin genen van bewezen hengsten en merries met elkaar gekruist zijn.

Voorzitter Arjan van der Waaij is trots op de nieuwe veilingsite van Prinsjesdag: “Het idee van embryoauction.com ontstond tijdens de vorige editie van de veulenveiling. We zagen elk jaar het aantal embryo’s in de veiling toenemen. Er werd steeds betere kwaliteit aangeboden door de fokkers, maar tegelijkertijd hadden we het gevoel dat het niet paste op de veilingdag: er was niks in de baan als je een embryo veilde en daarmee ging het bijna ten koste van de sfeer. Maar we merkten wel dat de vraag groot was met bijbehorende prijzen. Dus wat doe je dan? We hebben andere initiatieven op dit gebied bekeken en gemeend dat er mogelijkheden liggen. In de afgelopen maanden hebben we daarom www.embryoauction.com ontwikkeld. Gezien het aanbod dat we in de markt tegenkwamen is er zeker behoefte aan een dergelijk platform.”

Doelstelling van de embryo veilingwebsite is om de wereldwijde vraag te verbinden met het aanbod van topmateriaal van Europese fokkers. Niet alleen op de derde dinsdag van september, maar het hele jaar door.

Bloedverwanten van kampioenen onder de hamer

Op de veiling worden meerdere bloedverwanten van kampioenen aangeboden, waaronder de twee halfbroers van de ooit op deze veiling geveilde Nederlands kampioen bij de young riders Boston STH (v. Glock’s Johnson TN). Tevens gaat de volle broer van de getalenteerde NMK-merrie Erludine DVB, die 86 punten voor haar IBOP scoorde en vorig jaar twee Subli Cup voorselecties won met 88 en 88,4 punten en zesde werd in de Pavo Cup, onder de hamer. Er zijn bovendien vier veulens geselecteerd die uit een Jazz-dochter zijn gefokt.

In de collectie worden ook vier Negro-nakomelingen geveild, waar één van hen is gefokt uit de kampioene van de Nationale merriekeuring in 2007 Zhara Obertje (v. Jazz). Ook gaan vijf afstammelingen van De Niro onder de hamer. In een paar van deze lijnen komen de Grand Prix dressuurmerries Reine B en Nadine voor.

Bekijk hier de embryo veilingwebsite.
Klik hier voor meer informatie over de Prinsjesdag Veulenveiling.

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook