Ga naar hoofdinhoud

Programma KWPN Kampioenschappen op de schop

NMK-kampioene 2016 Iveniz Texel Foto: Melanie Brevink-Van Dijk Paardenkrant-Horses.nl

Het programma van de KWPN Kampioenschappen is volledig op de schop gegaan. Er wordt nu begonnen met de tuigpaardendag, de Pavo- en de Blom Cup-finales vinden plaats op de afsluitende zaterdag en de kampioenschappen voor jonge menpaarden zijn geschrapt. Daarnaast is de centrale afstammelingenkeuring verplaatst naar de week van de KWPN Kampioenschappen.

De KWPN Kampioenschappen gaan dit jaar van start op zaterdag 12 augustus met de Nationale Tuigpaardendag. Naast de finale van het merriekeuringsseizoen worden er diverse aangespannen rubrieken verreden.

Maandag: Pavo Cup

Na de tuigpaarden komen op maandag 14 augustus de dressuurpaarden in actie op het hoofdterrein. Geselecteerde jonge talenten strijden voor een plek in de halve finales om de Pavo Cup. Ook vinden de eerste bezichtigingen van de oudere dressuurhengsten plaats. De halve finales om de Pavo Cup zijn allemaal op dezelfde dag.

Dinsdag: afstammelingenkeuring

Op dinsdag staan de afstammelingenkeuring van de spring- en dressuurveulens en de Gelderse veulens op het programma en strijden de beste tuigpaardveulens van de Nationale Veulenkeuring om de Equimax Veulenbokaal.

Woensdag en donderdag: Blom Cup

Op woensdag en donderdag is het de beurt aan de jonge springpaarden met de halve finales om de Blom Cup (voorheen Isah Cup) en de eerste bezichtigingen van de oudere springhengsten. Doordat er meerdere rubrieken gelijktijdig worden verreden in de drie pistes op het hoofdterrein, nemen de halve finales om de Blom Cup één dag minder in beslag.

Vrijdag: keuringsdag

Vrijdag is de echte keuringsdag. Deze dag is ten opzichte van vorig jaar ongewijzigd met de Nationale merriekeuring, Nationale Veulenkeuring om de Equimax Veulenbokaal voor spring- en dressuurveulens en Gelderse veulens en huldigingen van de Fokker van het Jaar voor zowel dressuur als springen.

De beste merries en veulens presenteren zich op het hoofdterrein, het vrijspringen van de driejarige springmerries vindt plaats in de Willem-Alexanderhal.

Zaterdag: Pavo en Blom Cup-finale

Op de laatste dag van de kampioenschappen, op zaterdag 19 augustus, worden alle finales van de sportrubrieken om de Blom Cup, de Pavo Cup en het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden verreden. In de hoofdpiste strijden de geselecteerde spring- en dressuurtalenten om de titels, waarbij de beste KWPN-springpaarden tevens een ticket voor het WK Jonge Springpaarden kunnen verdienen.

Op het achterterrein komen de vijfjarige eventingtalenten in actie in de dressuur, het springen en de cross, en strijden zo voor de kampioenstitel 2017. Het KWPN Kampioenschap voor Jonge Menpaarden krijgt dit jaar geen vervolg.

Kijk hier voor het gehele programma

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook