Ga naar hoofdinhoud

Negen van zestien springpaarden ster

Vrijspringen
Dirk Reijne en Ine van Deurzen beoordeelden 30 mei op twee locaties merries voor stamboekopname in Gelderland. De stamboekkeuring voor springpaarden was 's ochtends in Twello. Van zestien springpaarden werden er negen  ster. Twee springpaarden, beide gefokt door C.C.J. Peelen uit Renkum, kregen voor zowel exterieur als springen 80 punten. Het gaat om Elvira P (v. Padinus) en Excellent PB (v. Whitaker).

Over Elvira P (Padinus uit O’Passa stb pref v.Fedor)  zegt jurylid Reijne: “Een heel mooi gemodelleerde merrie met ras en uitstraling, lang gelijnd en met een mooie bovenlijn en een hard fundament. De galop is goed op het achterbeen en daarin kan ze goed schakelen. Bij het springen vallen ook de reflexen positief op.”

De Whitaker-dochter Excellent PB (uit Unique P keur v.Heartbreaker) is geregistreerd bij J. Klock uit Hattem. Reijne: “Een lang gelijnde merrie met een fraai lichaam en een lange hals. Het fundament is hard. De fijne galop heeft veel balans en daarin schakelt ze makkelijk. Ze basculeert goed op de sprong, waarbij ze een opvallend gebruik van het voorbeen heeft en achter goed opent.”

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses / KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.