Ga naar hoofdinhoud

Tangelo van de Zuuthoeve erkend in Holstein

Roelof Bril met Vigaro (v. Tangelo van de Zuuthoeve)
De bij KWPN-, Hannover-, Oldenburg-, SF-, OS-, RHEIN- en BWP-gekeurde dekhengst Tangelo van de Zuuthoeve (Narcos II x Laudanum XX) is nu ook erkend bij het Holsteiner Verband. Tangelo wordt toegevoegd aan de "Hall of Fame". Ook is het nu mogelijk dat zijn uit Holsteiner-merries gefokte kinderen opgenomen kunnen worden in het Holsteiner stamboek.

Tangelo van de Zuuthoeve heeft veel opvallende nakomelingen die op 1,60 m-niveau lopen op hebben gelopen. Hiertoe behoren onder andere Vigaro (foto), Billy Angelo, Viceroy, Warrior, Valesca, Venus, Wriomf, Wernsen, ZTriompf, Bintang en Zanzibar. Bij het BWP is Tangelo van de Zuuthoeve in 2013 benoemd tot ambassadeur. Bij het KWPN verdiende hij op grond van zijn fokresultaten het keurpredikaat.

De hengst heeft zelf ook op hoog niveau gepresteerd. Onder Roelof Bril heeft hij vele internationale klasseringen behaald waaronder een derde plaats in de Grote Prijs van Wenen (1,60 m) en een derde prijs in de GP van Birmingham (1,60 m).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!