Ga naar hoofdinhoud

Thuiskeuring Groningen levert één stermerrie op

Via de thuiskeuringen in de regio Groningen werd één merrie ster verklaard. Dat is de 16-jarige Calvados-dochter Uvonia die het sportpredicaat al op zak had. Daarnaast verdienden drie merries 70 punten voor exterieur, waarmee de eerste stap richting het sterpredicaat gezet is.

Inspecteur Bart Henstra bracht verschillende fokkers in Groningen een bezoek en gaf eigenaar H.J.D. Slik uit Uithuizen groen licht voor wat betreft zijn merrie Uvonia (mv. Joost, fokker VOF G.J. en J. Grobbe). “Deze merrie heeft op 1,35 m-niveau gepresteerd in de sport en heeft zich goed bewaard. Ze heeft een correct model en dito fundament, dat nog voldoende hard was. Daardoor konden we haar vlot ster verklaren, licht Henstra toe.

70 punten voor exterieur

Nog eens drie merries verdienden 70 punten voor exterieur, waarmee ze via de thuiskeuring in het stamboek zijn opgenomen en een eerste stap richting sterpredicaat hebben gezet. Wanneer zij voldoen aan de prestatie-eis in de sport, slagen voor een aanlegtest of op een reguliere stamboekkeuring minimaal 75 punten scoren voor de verrichting, worden ook zij ster. Onder hen de royale, correcte driejarige Just Me (Zapatero VDL x Raphael) van fokker A.M.M. Rijk uit Noordbroek.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook