Ga naar hoofdinhoud

Vier driejarigen en drie vierjarigen naar Veghel

De stamboekkeuring van de regio Tuigpaarden Zuid vond donderdagavond plaats in Boxtel. De jury, bestaande uit inspecteur René van der Kuil, Dini Brouwer-Immink en Jos Oude Lenferink, kon zeven tuigpaarden aanwijzen voor de Centrale Keuring in Veghel. "Er waren meer driejarigen in Boxtel dan vorig jaar en dat was positief", aldus Van der Kuil. "Bij het lineair scoren waren we ook best enthousiast over de groep van negen merries. Helaas viel het optreden in beweging bij een aantal niet helemaal mee vandaar dat we niet meer dan vier driejarigen konden doorverwijzen.’’

De meeste punten kon de jury kwijt aan Elegant (Waldemar uit Ranka ster van Lorton, fokker E. Lokhorst, Vierhouten) van C. van Dijk uit Boekel. “Elegant is een tuigtypische, sterk gebouwde merrie met een mooie ronde bovenhals die in beweging front maakte en zich met prima bewegingen liet zien”, aldus Van der Kuil. Vorig jaar bezette Elegant een 5e plaats op de Nationale Tuigpaardendag en dit voorjaar behaalde ze 78 punten in de Ibop. Mocht ze in Veghel ster worden verklaard dan is ze dus ook meteen keur.

Ook naar de CK mogen, Elina (Larix uit Ulina ster van Manno) van f/g W. van Schadewijk uit Ravenstein, Ebrina HBC (Morocco Field Marshall uit Zabrina keur van Larix, fokker HBC Stal, Boyl) van J.A.J. Hoppenbrouwers uit Wintelre, Eviranda (Waldemar uit Viranda ster van Ganges) van f/g E. van Esch uit Kaatsheuvel. De moeder van Elina is een halfzus van ereklassepaard Vlam (v.Larix) van Marcel Leusink en uit dezelfde merrielijn werd ook nog een vierjarige voor de CK aangewezen. De moeder van Ebrina HBC wordt in de sport uitgebracht en grootmoeder Sabrina keur sport (v.Renovo) is meervoudig Topsportmerrie van het Jaar. Eviranda komt uit de merrielijn van Fokker van het Jaar Hilbert Meijering en scoorde als veulen hoog op de keuring.

Drie van de vier vierjarige merries kregen een uitnodiging voor de CK. Dit waren Donna (Unieko uit Taroda van Manno, fokker M. Leusink, Winterswijk Meddo) van W. van Schadewijk uit Ravenstein, Dana (Vaandrager HBC uit Ratinka elite van Waterman, fokker J, Thijs, Heeze) van C. van Herpt uit Reusel en Dagomar (Waldemar uit Heidebloem keur preferent van Proloog) van f/g G.J.H. Hermanussen uit Beers en eveneens geregistreerd op naam van G. Hermanussen. De moeders van Donna en Dana zijn beide met succes in tuig uitgebracht. Dana is een halfzus van concourspaard Celesta (v.Marvel) van de combinatie Thijs/Van Herpt die door Harry Claassen onder meer in de PAVO/Silfit Masterclass wordt uitgebracht. Dagomar is een halfzus van de KWPN-hengst Marvel.

In Boxtel werden drie merries voorgesteld in de alternatieve Ibop. Dat leverde één merrie voldoende punten op. De vierjarige Dimigimma Texel (Reflex M uit Simigemma ster prok van Nando) van f/g Natasja Garritsen-Berkelaar uit De Cocksdorp. De vos liet zien een echte dochter te zijn van vader Reflex M en presenteerde zich in handen van Marcel van Bruggen vrolijk en met veel front en behaalde 78 punten.

Bron: Horses/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.