Ga naar hoofdinhoud

Vier KWPN’ers naar kür, twee medaillekandidaten

Sönke Rothenberger met Cosmo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het ene Wereldkampioenschap (Lanaken) vlot het nog iets minder met alle 100 KWPN'ers, maar in Tryon hebben de Nederlandse fokkers een mooi visitekaartje aangegeven. Vier KWPN-dressuurpaarden mogen aantreden in de finale, de kür op muziek. Daaronder twee medaillekandidaten (die overigens beide totaal niet volgens KWPN dressuurrecept zijn gefokt): Cosmo (van de springhengst Van Gogh) en Verdades (Florett As x tuigpaard). 

De Nederlandse dressuurruiters hebben op dit kampioenschap weer wat huiswerk meegekregen, want aan de paarden van Nederlandse bodem ligt het in ieder geval niet. Naast de door S. Serrarens gefokte Cosmo en de door familie Crum gefokte Verdades mogen ook Juliette Ramels Buriel K.H. (Osmium x Krack C, fokker P. Bakker uit Oterleek) en Judy Reynolds’ Vancouver K (Jazz x Ferro, fokker: Gerard Korver uit Harmelen) in de kür nog een keer in actie komen. Daarmee horen deze vier paarden bij de beste vijftien van de wereld.

Vier paarden

Met vier paarden in de finale gaat het KWPN wat dat betreft aan de leiding. Verder mogen drie Hannoveranen (Freestyle, Hawtins Delicato en Du Soleil), twee Deense paarden (Zonik en Goerklintgaards Dublet), twee Westfaalse paarden (Bella Rose en Delgado), een Oldenburger (Dante Weltino OLD), een DSP’er (Sammy Davis jr), een Zwitsers warmbloed (Well Done de la Roche CMF) en een Lusitano naar de finale (Alcaide).

Toekomst

En ook de toekomst ziet er goed uit qua Nederlandse paarden met onder andere een Suppenkasper (v. Spielberg, fokker: F. van de Poel uit Haps), Blue Hors Zack (v. Rousseau, fokker: Bas Wilschut uit Bosschenhoofd) kan nog veel beter en ook bij Dream Boy (v. Vivaldi, fokker Tim Coomans) kwam het talent nog niet volledig tot uiting.

Verdades

Cosmo

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook