Ga naar hoofdinhoud

Vijf dressuurhengsten veterinair afgewezen

Jironn L (v. Charmeur) - Foto: Rick Helmink

Het leek er op dat er dit najaarsonderzoek voor het eerst sinds lange tijd meer dressuur- dan springhengsten zouden deelnemen. Na het veterinaire onderzoek valt dat verschil mee: maar liefst 5 van de 19 dressuurhengsten mochten na de veterinaire controle geen stal betrekken in Ermelo. Daaronder ook de reservekampioen van de hengstenkeuring, Jironn L (v. Charmeur, foto). 

Er zijn vandaag dus 13 spring- en 14 dressuurhengsten begonnen aan het najaarsverrichtingsonderzoek. Na de presentatie onder de eigen ruiter en de veterinaire controle werden naast de reservekampioen ook de volgende hengsten naar huis gestuurd: cat.nr 35 Jakarta (Five Star x San Remo), cat.nr 37 Jarpur (Gandhi x Don Vino), cat.nr 40 James Dean MC (Quasar de Charry x Londonderry), cat.nr 41 Jalabert ASD (Rousseau x Apache). Zij kunnen volgende week nog weer terugkomen om in te stromen. Volgende week wordt ook de via de Pavo Cup aangewezen Imposant (v. Wynton) verwacht.

Aangeleverde dressuurhengsten: 
cat.nr 25 Joyride E.H. (Ampere x Jazz)
cat.nr 26 Jaqiedo (Aqiedo x Jazz)
cat.nr 27 Jupiter (Bon Bravour x Flemmingh)
cat.nr 28 Capri’s Jim Beam (Capri Sonne jr. x Hexagon’s Louisville)
cat.nr 30 Joyrider (Charmeur x Hotline)
cat.nr 31 Jefferson P (De Niro x Florencio)
cat.nr 32 Jewel Star (El Capone x Krack C)
cat.nr 33 Jacky Ickx Texel (Enzo Ferrari x Jazz)
cat.nr 34 Jumeaux SV (Ferdeaux x Jazz)
cat.nr 36 Ferrero VDB (For Romance x Don Crusador)
cat.nr 38 Just Mickey (Lord Leatherdale x Negro)
cat.nr 39 Jaxon (Negro x Krack C)
cat.nr 42 Justum DBG (Sezuan x De Niro)
cat.nr 43 Jerez (Vivaldi x Ferro)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook