Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Jan Pieter Dalsem: weinig paardenverstand, wel een kampioen

Hij heeft er naar eigen zeggen geen verstand van. Dressuurpaarden en fokkerij. Maar toch heeft Jan Pieter Dalsem zijn eerste kampioenshengst al te pakken. En dat in Duitsland. Zijn op Veulenveiling Prinsjesdag voor 15.000 euro aangeschafte Kaiser Milton (v. Millennium) is Trakehner kampioen 2017 en werd in de aansluitende veiling voor 320.000 euro verkocht. De hengst gaat naar Klosterhof Medingen.

“Ik had een hotel geboekt ergens in Beieren”, vertelt Jan Pieter Dalsem, die daarmee aan wil geven dat hij totaal nieuw is in de wereld van de fokkerij. De Trakehner keuring wordt namelijk georganiseerd in Neumünster, helemaal in het noorden van Duitsland. 2015, het jaar dat hij de Trakehner kampioen Kaiser Milton aankocht, begon Dalsem, die zijn geld verdient met high-tech kassenbouw, met het investeren in veulens.
Lees zijn verhaal deze week in de Paardenkrant. Dat kan nu al online!

El Macho Malo van stuurloze Jazz naar safe Lichte Tour-paard

Amey Wagenaar reist haar partner, internationaal springruiter Ruben Romp, de hele wereld achterna. Daarnaast heeft de 24-jarige amazone tijd voor een eigen carrière in de sport. Met haar zelfopgeleide El Macho Malo (v. Jazz) realiseerde ze zaterdag op de Subtopwedstrijd in Ammerzoden een nieuw persoonlijk record in de Prix St. Georges.

Eigenaar Theo Driessen: ‘Imagine is van de buitencategorie’

Of 92 punten in een IBOP-test een record is, weet regio-inspecteur Bart Bax niet: “Maar Imagine is wel één van de betere paarden”, zegt hij stellig over de Pavo Cup-reservekampioene, die afgelopen vrijdag ook in de IBOP in Brummen een klasse apart was. Vaste ruiter Bart Veeze beaamt: “Ja, ze liep mega goed!”

Stijger van de Maand: Berlin

Al vanaf de introductie van de HorseTelex Results Ranking is Berlin (v. Cassini I) één van de opvallende verervers. Hij blijft gestaag doorstijgen. Op de actuele C-ranking staat Berlin sinds kort aan kop, op de B-ranking op de zesde positie en op de A-ranking neemt hij de twaalfde positie in. De Berlins ‘doen’ het en daarom is hij ‘Stijger van de Maand’.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook