Ga naar hoofdinhoud

Zes Z-hengsten presteren onvoldoende in standaardparcours

Update
Foto: Zangersheide
KWPN-hengstenkeuringskampioen In Between (v. Toulon) was afgelopen zaterdag niet de enige hengst die de Z-hengstenkeuringscommissie (Eric Levallois, Heinz Meyer en Luc Tilleman) onvoldoende kon bekoren om een definitief Z-dekbrevet in de wacht te slepen. Vijf andere hengsten staan niet op de lijst met definitief goedgekeurde hengsten, die pas in de loop van deze week werd gepubliceerd. 

Omdat Zangersheide veel waarde hecht aan de sport is alleen vrijspringen als 3-jarige niet genoeg om een definitief dekbrevet in de wacht te slepen. Daarom is er op elke Z-hengstenkeuring een ’terugkomdag’ waar de hengsten moeten laten zien dat ze hun dekbrevet verdienen. Dit jaar werd er streng gekeurd door de juryleden, het dekbrevet van zes hengsten werd niet omgezet naar een definitief brevet. Voor deze zes hengsten is er altijd de mogelijkheid om zich later nog een keer te laten zien aan de jury.

Een hengst afwezig

Een hengst die op de lijst stond voor het springen van het standaardparcours bleef afwezig. D’Amerique van de Vlasrede Z (Diamant de Semilly x Cormint) van Steve Martens werd vrijdag afgemeld met een attest van de veterinair. Hij kan zich op een later moment (bijvoorbeeld op de winterkeuring) laten zien.

De zes hengsten

De zes ‘afgekeurde’ hengsten kunnen ook nogmaals terugkomen. Naast In Between gaat het om Impian D (Bubalu x Lux Z) van H.K. van Doorn, Iglesias DV (Quasimodo van de Molendreef x Indorado) van B. van Ooijen en Stal Geerink, Socrates HM Z (Stakkato x Acord II) van Stud2000 BVBA en TLS BVBA, Carthage (Cascadello I x Carthago Z) van Fidji Stables en Gestüt Erfweiler en Notorious Z (Norton d’Eole x Coriano Z) van Gestüt Erfweiler.

20 hengsten voor het leven goedgekeurd

20 hengsten verdienden met het springen van het standaardparcours wel de goedkeuring voor het leven, daaronder Icarus V (v. Biscayo) van Rinus Blom en Jos Lansinks A Golden Boy Hero Z (v. Aganix du Seigneur).

Lijst goedgekeurde hengsten Z-keuring 2018

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.