Ga naar hoofdinhoud

55.000 euro voor duurste veulen Flanders Foal & Embryo Auction

Cera van de Berghoeve (Cornet Obolensky) Foto Wendy Scholten
In Opglabbeek werden gisteren 39 veulens geveild via de Flanders Foal & Embryo Auction. Het merrieveulen Cera van de Berghoeve (Cornet Obolensky x Darco) werd met 55.000 euro als duurste afgeslagen. De gemiddelde prijs van de veulens kwam op ruim 20.000 euro, slechts twee veulens werden niet verkocht.

Cera van de Berghoeve vond voor 55.000 euro een nieuwe eigenaar in België. Het merrieveulen is een halfzusje van het Grand Prix-springpaard Tic Tac, de zoon van Clinton die succesvol onder Ben Maher is. Uit moeder Panama du Seigneur komen nog acht internationale springpaarden.

Lijn Glock’s London

48.000 euro betaalde een Poolse klant voor Chebello di Villagana(Chacco Blue x Vigo d’Arsouilles) kleinzoon van Tabelle van Sombeke, moeder van onder meer Glock’s London. Howla Paula TK Z (Heartbreaker x Corrado) uit de 1.50m springmerrie Costa Rica vertrekt voor 28.000 euro naar Slovenië. Vijf veulens vertrokken naar Italie, drie kwamen in Amerikaanse handen. De overige klanten komen uit Ierland, Duitsland, Zwitserland, Brazilië, Frankrijk, Denemarken, Emiraten en Nederland.

Halfbroer MJT Nevados S

Het op twee na duurste veulen was weer een nakomeling van Cornet Obolensky. Nothing Hill S (Cornet Obolensky x Romualdo) uit de Poolse merrie Nestia S (Romualdo x Nimrod B) werd voor 44.000 verkocht aan Gregory Wathelet. Daarmee is het veulen een halfbroer van de voormalige wereldkampioen van Lanaken MJT Nevados S. De goedgekeurde hengst was onder Gregory Wathelet lid van het gouden team op het EK in Rotterdam. Twee eigenaren aan dezelfde tafel streden fel om de fantastisch bewegende halfbroer van Gregory’s EK-topper.

Polen wordt al vaker getipt als opkomend fokkerijland en ook nu vertrekt exclusief fokmateriaal naar het noorden. Het kwaliteitsvolle merrieveulen Clara Z (Clarimo x Malito de Reve), kleindochter van Grand Prix-merrie Walnut de Muze, mag eveneens in België blijven voor 32.000 euro. 

De veulens brachten gemiddeld 20.108 euro op, veertien veulens werden voor 20.000 euro en meer verkocht.

Klik hier voor de veilingresultaten.

Bron Facebook Flanders Foal & Embryo Auction/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook