Ga naar hoofdinhoud

Fredrik Jönsson’s Cold Play geëuthanaseerd na ongeluk

Fredrik Jönsson met Cold Play Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De 13-jarige ruin Cold Play ( v. Contentdro I) maakte de afgelopen jaren samen met de ruiter Fredrik Jönsson deel uit van de Zweedse springploeg. De combinatie was net terug uit Spanje waar zij deelnamen aan de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera, thuis tijdens het longeren brak de ruin zijn been.

”Cold Play is direct na aankomst uit Spanje in quarantaine gegaan. Hij was heel heet en vrolijk, na een uitbarsting aan de longe lande hij op drie benen, ik zag meteen dat het been gebroken was, aldus Jönsson”

Successen

De combinatie was al negenjaar samen en behaalde meerdere successen, waaronder WK- teamzilver op de wereldruiterspelen 2018 in Tryon. Op het EK 2019 in Rotterdam eindigde de ploeg als vijfde. De ruin won in datzelfde jaar ook de finale van de Nations Cup in Barcelona. Ook dit jaar stonden er weer grote kampioenschappen op de planning.

Groot verlies

“Het is een heel groot verlies voor de Zweedse springsport. Mijn gedachten gaan uit naar Fredrik en het hele team van paardeneigenaren”, zegt Henrik Ankarcrona, Zweedse chef d’Equipe springen.

Bron: Horses.nl/ridsport.se/wosj

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook