Ga naar hoofdinhoud

Drie dopinggevallen op endurancewedstrijden in Qatar

Foto: Lonneke Ruesink

Opnieuw wordt de endurancesport overschaduwd door dopinggevallen. Drie paarden werden op wedstrijden in Doha positief getest op het verboden middel Di-isopropylamine, een bloedvatverwijdend middel. Het zijn de eerste drie gevallen waar het gebruik van Di-isopropylamine is geconstateerd sinds het middel op de lijst van verboden middelen staat.


Op het CEI2* over 120 km in Doha/Mesaieed op 19 november werd het paard R S Nube Blanca van de Indiër Gaje Singh Hari Singh positief getest. En hetzelfde overkwam Acqua Vela van Maryam Ahmad S A Al Boinin uit Qatar die op de zelfde dag een wedstrijd liep over 90 km. Al Boinin won deze wedstrijd voor junioren en Young Riders. Op de dag van de wedstrijd werd van beide paarden bloed afgenomen.

Het derde paard dat positief getest werd liep op 7 januari de 1* wedstrijd over 80 km. Het betrof Tarifa die door Mattar Said Khalfan Al Saadi naar de overwinning werd gereden. Ook van Tarifa werd op de dag zelf bloed afgenomen.

Voorlopige schorsing

De drie ruiters zijn voorlopig geschorst door de FEI en de drie paarden hebben een voorlopige schorsing van twee maanden.

Ook trainer geschorst

De trainer van de twee paarden R S Nube Blanca en Acqua Vela, de Qatari Waleed Said Khalfan Al Saa’di is ook door de FEI geschorst.

Bron Grandprix-replay.com/Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook