Ga naar hoofdinhoud

Drie enduranceruiters geschorst na toedienen doping

Aan het begin van het jaar werden Matter Said Khalfan Al Saadi, Gaje Singh Hari Singh en Maryam Ahmad S A Al Boinin al tijdelijk geschorst nadat hun paarden op een endurancewedstrijd in Doha positief waren getest op het verboden middel Di-isopropylamine, een bloedvatverwijdend middel. Het FEI tribunaal heeft zich over de zaak gebogen en oordeelt hen alle drie schuldig, waardoor ze naast een geldboete voor twee jaar zijn geschorst. 

Vorig jaar winter werden de paarden al positief getest op het middel. Opvallend daarbij is dat dit de eerste drie gevallen betreft waarbij Di-isopropylamine is geconstateerd sinds het middel op de lijst van verboden middelen staat.

Al Saa’di ook aan de kant

De ruiters is een boete van 3.000 Zwitserse Frank opgelegd. Doordat zij op 8 februari al voorlopig geschorst werden, gaat de periode dat ze voor twee jaar aan de kant staan ook vanaf die datum in. De trainer van de drie paarden, Waleed Said Khalfan Al Saa’di ontspringt de dans ook niet. Hij werd voor 30 maandag geschorst, ingaande vanaf 9 februari, waarbij hij ook 4.500 Zwitserse Frank moet betalen.

Colin Syquia voorlopig geschorst

Voor de Filipijnse springruiter Colin Syquia is een voorlopige schorsing uitgesproken. Zijn paard werd positief getest op het verboden middel Clomethiazol tijdens de Zuid-Oost Aziatische Spelen. De voorlopige schorsing van de ruiter is ingegaan op 21 september, zijn paard staat twee maanden langs de zijlijn.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FEI

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook