Ga naar hoofdinhoud

Goede prestaties van Nederlandse voltigeurs

In het Belgische Moorsele werd dit weekend een grote internationale voltige wedstrijd georganiseerd. Namens Nederland namen maar liefst 23 solisten en drie teams deel in verschillende klassen.

Teams
Het seniorenteam van voltigevereniging Roy Rogers probeert zich dit jaar te plaatsen voor de Europese Kampioenschappen in Aken. Hun nieuwe kür met het thema “A Cinderella Story” werd goed door de jury ontvangen. Ze behaalden een mooie eindscore van 7.103 en een vijfde plaats.

Het Nationale juniorenteam, dat sinds oktober 2014 samengesteld is, gaat voor plaatsing voor het Wereldkampioenschap in eigen land deze zomer. Voor hun stond het CVI vooral in het teken van ervaring op doen. Ze lieten een zeer goede verplichte oefening zien, waarna ze vierde stonden in het tussenklassement. Beide küren verliepen iets minder goed, waardoor ze enkele plaatsen zakten naar de tiende plaats (6.156).

In de CVI 2* startte het team van de Wittegheit, zij behaalden een derde plaats met een 6.038.

Solisten
Voor het eerst had Nederland deelnemers in de Children’s klasse, Renske van Schaik deed dit het beste, zij behaalde met een nette prestatie de derde plaats met een 6.584.

In de senioren 1* behaalde Joske van Koelen het beste resultaat, zij werd vierde met een 6.439. Bij de senioren 2* haalde Quincy Felicia de tweede plaats bij de heren. Iris Heijboer werd zevende bij de dames, op de voet gevolgd door Diede Pierik (achtste).

De junioren 2* kende een groot deelnemersveld, velen van hun proberen zich te kwalificeren voor het WK deze zomer. Dat geldt ook voor Jesse van As, zij werd keurig zevende(6.961).

Met meer dan 40 deelnemers was de CVI 3* de grootste rubriek. Namens Nederland wist Carola Sneekes het beste resultaat te behalen, drie goede oefeningen leverden een 7.424 en een zesde plaats op.
Claire de Ridder behaalde de dertiende plaats (7.027): “Ik heb deze winter veel getraind op de verplichte oefeningen en dat zie ik hier nu terug in mijn score.”
Voor Dustin Wilschut was het weer kunnen starten na een enkelblessure het belangrijkste doel. Hij werd bij de heren veertiende.

De zussen Carola en Esther Sneekes starten ook in de pas-de-deux, dit ging beide ronden niet vlekkeloos en zij eindigden op de zesde plaats.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.vaultingresults.com.

Bron KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook