Ga naar hoofdinhoud

Hong Kong Jockey Club investeert $ 3,7 miljard in nieuw trainingscentrum

Foto: Yolande Tilmans

De renbaan van Sha Tin herbergt ruim 1250 paarden in training en zit tjokvol. Vanwege een wachtlijst van maar liefst vier jaar voor nieuwe eigenaren besloot de Hong Kong Jockey Club (HKJC) om uit te breiden.

Omdat zij de Aziatische Spelen in 2010 in Guangzhou (China) heeft gesteund, kreeg de HKJC de unieke kans om een 150 hectare groot terrein in het daar nabij gelegen Conghua te kopen. Na moeizaam onderhandelen vanwege grote verschillen in bestuursrechtelijke procedures tussen China en Hong Kong kon de HKJC beginnen met de aanleg van een hypermodern trainingscentrum waarin zij $ 3,7 miljard investeerde. Omdat, in tegenstelling tot Hong Kong, in China gokken verboden is en over een deel van de gokomzet van Hong Kong belasting wordt geheven, werd overeengekomen dat de paarden die van Sha Tin naar het 205 km verder over de grens gelegen trainingscentrum in Conghua worden vervoerd als een “tijdelijke invoer” worden beschouwd waardoor eigenaren er geen belasting over hoeven te betalen.

Therapeutische medicijnen

Daarnaast heeft de HKJC ook toestemming gekregen om therapeutische medicijnen voor de paarden te mogen importeren en diende zij een ziektevrije zone en quarantaineregeling in te stellen zodat de paarden moeiteloos heen en weer kunnen worden vervoerd tussen Sha Tin en Conghua. Stalpersoneel krijgt speciale kleding en om het complex staat een metershoog netwerk om te voorkomen dat in het wild levende dieren het trainingscentrum kunnen betreden en ziektekiemen overbrengen. Net als in Sha Tin zal iedere trainer verplicht worden om twee keer per dag de temperatuur van de paarden op te nemen.

Voorzieningen

Naast stallen met airconditioning zijn er diverse spa’s voor de paarden (een 70 meter lang zwembad, een zoutwaterspa en een stapmolen waarin de paarden door gekoeld water lopen) en een veterinaire kliniek met operatietafels, ct-scanapparatuur en chirurgen. Stalpersoneel dat de paarden van Sha Tin naar CTC vervoeren krijgen een verplichte ehbo-cursus en dienen voor transport de weer en de wegcondities te controleren. Bij ieder vervoer naar CTC rijdt standaard een auto met een vee-arts, een automonteur en beveiligingspersoneel mee.

Aanvulling op Sha Tin Racecourse

Het Conghua Training Centre (CTC) biedt de HKJC een geweldige aanvulling op de renbaan van Sha Tin dat het kerncentrum van de races blijft en met een investering van $ 1,5 miljard wordt gerenoveerd in 2018/2019.
Winfried Engelbrecht-Bresges, Chief Executive Officer van de HKJC, presenteerde met trots het nieuwe CTC en legde de handhavingsplannen van de leidende positie van Hong Kong in de wereldwijde race-industrie uit. “Om onze toekomstige groei te verzekeren hebben we behoefte aan modernere opleidingsfaciliteiten die met de opening van CTC in augustus 2018 worden gerealiseerd”.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook