Ga naar hoofdinhoud

Para-amazone Demi Vermeulen wil via de rechter naar de Wereldruiterspelen

Demi Vermeulen met Ciska II Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vandaag wijst de rechter vonnis in het kort geding dat Demi Vermeulen afgelopen dinsdag aanspande tegen de KNHS. De inzet van het kort geding is volwaardige deelname aan de Wereldruiterspelen, waar Demi voor in aanmerking dacht te komen.

Na verschillende observatiewedstrijden dacht Demi een teamplaats te hebben bemachtigd voor Tryon doordat ze de beste resultaten boekte. De KNHS schrapte echter enkele resultaten met een verwijzing naar de weersomstandigheden. Hierdoor daalde Demi in de rangorde en werd niet zij, maar Rixt van der Horst uitgekozen voor het team. Demi Vermeulen is nu reserve.

Subjectief

De advocaat van Demi zet vooral vraagtekens bij de algemene selectiecriteria ‘indrukken en verwachtingen’, waardoor de beoordeling volgens de advocaat een hoge mate van subjectiviteit krijgt. Ook waren die indrukken en verwachtingen bij Demi onduidelijk en niet helder geformuleerd.

Kop/staartvonnis

Omdat de tijd dringt komt de rechter vandaag met een zogeheten kop/staartvonnis, waarin alleen de beslissing staat. De motivering van de uitspraak volgt een week later, om de snelheid in de beslissing te houden. Zowel Demi als de KNHS hebben aangegeven pas na de uitspraak te reageren.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/de Gelderlander

2 reacties op “Para-amazone Demi Vermeulen wil via de rechter naar de Wereldruiterspelen

  • Pieter

    Als de KNHS het sterkste team wil afvaardigen, wat iedere (ex) bondscoach zegt: Van de vijf proeven die beide deelneemsters in het observatietraject tegen elkaar reden onder vergelijkbare omstandigheden, won Vermeulen er vier ruimschoots. Vermeulen maakt al langere tijd deel uit van het A-kader en scoort stabiel, terwijl Van der Horst pas in de individuele proef op het NK de benodigde kaderscore haalde. Op reguliere wedstrijden waar beide combinaties reden scoorde Vermeulen beter. Haar paard Ciska II (v. Samba Hit) is door teamveterinairs altijd fit-to-compete bevonden. Vermeulen streefde Van der Horst de laatste maanden voorbij in alle FEI Rankings, terwijl ze minder internationaal uitkwam.

    Van der Horst mocht als enig teamlid drie in plaats van twee observatiewedstrijden rijden, wat in strijd is met de deelnemingsovereenkomst. Door de KNHS zou het slechtste resultaat geschrapt worden voor Van der Horst, leerlinge van bondscoach Heuitink. Ondanks dit extra voordeel voor Van der Horst scoort Vermeulen gemiddeld nog steeds hoger op alle (observatie)wedstrijden.

  • Marlies

    Het zal ook eens niet. Is toch altijd gedonder bij de dressuur. Als je duidelijkheid wil laat je iedereen dezelfde wedstrijden rijden en neem je de ranking op gemiddelde. Hoef je niemand uit te leggen waarom ze wel of niet geselecteerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook