Ga naar hoofdinhoud

Fokkerspremies tuigpaarden uitgereikt

Premiehengst Naviro K (Indiana x Fantijn). Foto: Melanie Brevink - Van Dijk.

Tijdens de tuigpaardhengstenkeuring op 8 mei vond de eerste en tweede bezichtiging plaats. Namens de 'Vrienden van het KWPN' zijn opnieuw mooie fokkerspremies toegewezen. Alle fokkers van KWPN-geregistreerde tuigpaardpremiehengsten ontvangen een fokkerspremie van € 1.000.

Door de coronamaatregelen werden de fokkerspremies thuis uitgereikt. De drie hengsten Noorderlicht V (Icellie uit Darina V ster van Vulcao, fokker R.H. Veenstra uit Boijl), Nevaro van Altrido (Idol uit Wolanda D ster van Patijn, fokker A. Doornos uit Beilen) en Naviro K (Indiana van Jellowroos ster PROK van Fantijn, fokker G. Kamphorst uit Zwartebroek) zijn definitief geprimeerd.

Eerste merries gedekt

De hengsten worden op dit moment klaargemaakt voor het verrichtingsonderzoek. Noorderlicht V wordt thuis voorbereid, Nevaro van Altrido staat bij Albert Lueks en Aris van Manen neemt de voorbereiding van Naviro K. op zich. Noorderlicht V en Nevaro van Altrido dekken dit jaar de eerste merries. Naviro K wordt na goedkeuring ingezet voor zijn eerste dekkingen.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook