Ga naar hoofdinhoud

Valentino wint onder Pascal Zantman NK Jachtpaarden

Meute en equipage van de Jachtvereniging Soestdijk. Foto: Caroline van der Vecht Fotografie

Zaterdag 20 april vond het Nederlands kampioenschap Jachtpaarden voor de tweede keer plaats op de prachtige terreinen van De Valouwe in Ede. Het kampioenschap werd overtuigend gewonnen door de zeventienjarige Valentino in handen van Pascal Zantman. In de Masters kreeg de KWPN’er, een zoon van Optimist, al de hoogste punten in de exterieurkeuring en kwam ook bij de gastjuryleden op kop. Met een goede terreinproef kon de zege Zantman niet meer ontgaan.

In de voorkeuring waar de paarden op exterieur en beweging beoordeeld werden kwam Valentino van Pascal Zantman al op kop met 8,17 punten. In de terreinproef stuurde Zantman zijn zeventienjarige KWPN’er foutloos rond en dat leverde 48,60 punten op, het derde resultaat. Tot slot reden de gastjuryleden Louise Daly uit Engeland en de Ier Kevin McGuinness de twaalf hoogstgeplaatste paarden over. Van beide juryleden kreeg Valentino veruit de hoogste punten, twee keer een 9,9. Het eindtotaal kwam op 78,97 punten en Zantman haalde zijn eerste nationale titel binnen.

Members klasse

Met een totaal van 75,75 punten won Paul van Herten met Kazan het zilver. Het brons ging Eline Kruitbosch die met Action Man debuteerde en 75,15 punten behaalde. In de Members klasse prolongeerde Patricia van Motman-Bade haar titel met Jefferson Cruising. Haar dochter Candice werd tweede op Hennessey met de hoogste score voor de terreinproef.

Bron: KNHS/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook