Ga naar hoofdinhoud

Belgische toevalstreffer op Zangersheide: ‘Ik wilde haar eigenlijk afmelden’

Jeroen de Winter
Mystic van 't Hoogeinde met Jeroen de Winter, winnaar van het WK 6-jarigen. Foto Jacquelien van Tartwijk

Gejoel en gejuich in de Ratina Arena in Zangersheide: de overwinning bij de 6-jarigen is voor de Belgen! Echo van 't Spielveld-dochter Mystic van 't Hoogeinde (mv Darco) was met Jeroen de Winter als een van de laatste starters iedereen te snel af.

De 33,95 seconden die Donald Whitaker met Chilli (Colestus x Colorit) nodig had, leek niet te verslaan. De Brit, die vorig jaar met hetzelfde paard goud won bij de vijfjarigen, zette alles op alles om die prestatie te evenaren. Maar Jeroen de Winter zette nog even een tandje bij voor zijn fans en kwam binnen in 33,01 sec.

Chilli met Donald Whitaker. Foto: Jacqueline van Tartwijk

Dat terwijl hij de merrie eigenlijk had willen afmelden. “Ik dacht dat ze er niet klaar voor was. We hebben een aantal embryo’s gespoeld bij haar en daardoor minder gestart. Omdat het in Lanaken toch altijd wel dik staat, wilde ik haar afmelden. Maar dat was ik vergeten. Ik heb nog even overlegd met Dirk Demeersman en hij zei: ‘Ga gewoon en zie maar wat ervan komt.’ Nou ja, nu zijn we Wereldkampioen!”

Ereschavot 6 jarige springpaarden Lanaken 2018. Foto: Jacqueline van Tartwijk.

Van de Bucxtale

Als derde eindigde Thiago Ribas da Bosta, met eveneens een Belgisch fokproduct. Zijn Mano Negra van de Bucxtale (Mylord Carthago x Concorde) is de halfzus van de Belgisch Kampioen van gisteren, Kannabis van de Bucxtale (v. Contact van de Heffinck). De Braziliaan is – uiteraard – heel blij met z’n BWP’er: “Ik heb haar als vierjarige gekocht. Eerst was ze best lastig, maar het is helemaal goed gekomen.”

Mano Negra van de Bucxtale met Thiago Ribas da Costa. Foto: Jacqueline van Tartwijk

Nederlands tintje

Het enige Nederlandse tintje in de prijsuitreiking is de vader van de nummer vier, Cuffesgrange Cavadora: Z Wellie 72. Deze Celano x Germus R is een fokproduct van Stal Roelofs in Den Ham.

Bekijk de uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook