Ga naar hoofdinhoud

Daniel Deusser snelt naar zege in Trophée de Genève

Daniel Deusser en Calisto Blue Foto CHI de Genève

Als derde in de barrage trok Daniel Deusser gisteravond alle registers open in de spannende kwalificatie voor de Grand Prix van Genève. Op de Chacco-Blue-zoon Calisto Blue snelde Duitser 37,31 seconden foutloos over de finish wat door niemand meer verbeterd werd. Pieter Devos kwam als laatste ruiter nog op een halve seconde en werd tweede met Espoir (v. Surcouf de Revel). Lisa Nooren was de beste Nederlandse op de vijftiende plaats. Ze kreeg met Dienellie (v. Berlin) een springfout.

In het zware 1,55m-parcours gebouwd door Gérard Lachat bleven tien combinaties foutloos. Niels Bruynseels met Delux van T & L (v. Toulon) en Karen Polle met de KWPN’er With Wings (v. Larino) maakten ook geen hindernisfouten maar finishten buiten de tijd wat hun buiten de barrage hield.

Nooren beste Nederlandse

Een groot aantal topcombinaties kwamen met één of meerdere fouten uit de ring. Naast Lisa Nooren die met Dienellie een fout op de insprong van de driesprong kreeg, ging Zinius (v. Nabab de Reve) van Harrie Smolders zelfs twee keer in de fout. Jeroen Dubbeldam gaf aan het einde van de rit op. Zijn paard Roelofsen Horse Trucks Eldorado S (v. Diarado) maakte een mispas in de landing van hindernis 11 wat voor Dubbeldam niet goed aanvoelde.

Geen meter te veel

Uiteindelijk vertrokken negen ruiters in de barrage, Scott Brash had zich teruggetrokken. Nadat wereldkampioene Simone Blum met DSP Alice (v. Askari) en Jessica Springsteen met Fleur de l’Aube (v. Thunder van de Zuuthoeve) een springfout kregen, zette Daniel Deusser de boel op scherp. Met Calisto Blue reed de Duitser geen meter te veel en zette de winnende tijd van 37,31 seconden op de klokken.

Fredricson laatste eraf

Europees kampioen Peder Fredricson wist met H&M All In (v. Kashmir van Schuttershof) wel onder de tijd van Deusser te duiken (37,19 seconden), maar het paard tikte een balk uit de lepels van de laatste hindernis. Achter Deusser reden Simon Delestre op Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray) en Henrik von Eckermann met Toveks Mary Lou (v. Montendro) foutloos met uiteindelijk de derde en vierde tijd. Pieter Devos kwam als laatste ruiter in de barrage nog dichtbij en finishte met Espoir als tweede in 37,80 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron CHI de Genève/Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook