Ga naar hoofdinhoud

Eerste zeges voor Michaels-Beerbaum en Sweetnam

Checkmate is één van de top springpaarden die Contender geleverd heeft. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De wereldbekerfinale springen gaat morgen van start in Gothenburg en vandaag mochten de springruiters alvast warmdraaien in twee internationale rubrieken. De openingsrubriek, de warming-up voor de finale, kwam op naam van de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum. Zij was ruimschoots de snelste met Checkmate 4 (v. Contender). In de tweede proef ging de Ier Shane Sweetnam met Cyklon 1083 (v. Cardento) met de overwinning aan de haal.


Michaels-Beerbaum realiseerde een voorsprong van maar liefst drie seconden in de openingswedstrijd. De uit Letland afkomstige Kristaps Neretnieks eindigde in deze 1,40 m op de tweede plaats met Conte Bellini (v. Cornet Obolensky). Derde werd Edwina Tops-Alexander met Erenice Horta (v. Diamant de Semilly). Marc Houtzager trok zich met de Sterrehof paarden Tamino en Uppity terug.

In de daaropvolgende 1,40 m eindigde Marc Houtzager met Voulez-Vouz (v. Equador) met een springfout in de tweede manche op de dertigste plek. De overwinning ging met een voorsprong van 0,2 seconden naar Sweetman. Hij bleef voor op Fransman Roger Yves Bost en Zweed Peder Fredricson.

Klik hier voor alle uitslagen.
Lees hier alle berichtgeving over de wereldbekerfinales.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.