Ga naar hoofdinhoud

Nog een tweede plek voor Devos in Gothenburg

Pieter Devos met Apart Foto: Stefano Grasso/LGCT
Nadat Pieter Devos in het eerste parcours van de WB-finale springen net achter Steve Guerdat eindigde met  Apart (v. Larino), sloot de Belgische ruiter ook de laatste rubriek van de dag in Gothenburg af met een tweede plek. Met de KWPN'er Flash (v. Numero Uno) was hij niet snel genoeg om Daniel Deusser voor te blijven. De Duitse ruiter mocht in deze 1,50m-rubriek de eerste prijs in ontvangst nemen met Jasmien vd Bisschop (v. Larino).

Irma Karlsson, die eerder op de dag met Balahe (v. Baloubet du Rouet) de 1,45m-rubriek won, eindigde met Chacconu (v. Chacco-Blue) op de derde plaats in deze rubriek.

Gudrun Patteet

Gudrun Patteet, die de WB-finale aan haar neus voorbij ziet gaan omdat haar Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso Z) niet door de keuring kwam in Gothenburg vanwege zijn hanetred, eindigde met  Sea Coast Valdelamadre Clooney (v. Centeuer Z) op de vierde plek. De Belgische amazone was enorm teleurgesteld en liet gisteren weten: “De veterinair in Gothenburg heeft besloten om Pebbles niet te accepteren als fit to compete vanwege zijn hanetred. Pebbles tilt altijd zijn rechterachterbeen hoger op dan zijn linker. Op alle vijfsterrenconcoursen en Wereldbekerkwalificaties kwam hij met deze bewegingsvorm door de vetcheck maar hier helaas niet.” Patteet werd gevolgd door de Zweedse Stephanie Holmen, die met Broken Heart (v. Heartbeat) de top 5 compleet maakte.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.