Ga naar hoofdinhoud

Lars Kersten wint individueel brons bij EK young riders

Update
Lars Kersten met H-Cassino. Foto: Spoolder.net / Digishots

De individuele titel in De Wolden ging naar de Duitser Philipp Schulze Topphoff met Concordess Nrw (v. Congress). Hij bleef zonder een enkele springfout over vijf parcoursen met zijn merrie en verzekerde zich daarmee van het Europese kampioenschap.

Derde werd Lars Kersten met met H-Cassino, die tweemaal een balk kreeg in de afsluitende rubriek. Het zilver ging naar de Spaanse Paloma Barcelo met Ines, die vandaag twee tijdfouten had.

Paloma Barcelo, Philipp Schulze Topphoff en Lars Kersten. Foto: Spoolder.net / Digishots

Teamgoud en individueel brons

Na het teamgoud afgelopen vrijdag is dit een prachtig resultaat voor de Nederlandse springjeugd. “Ik heb gestreden tot het laatste moment. H-Cassino blijft zich voor tweehonderd procent geven. Dit is boven verwachting”, lacht Lars Kersten.

Gescheurde kruisbanden

“Anderhalve week geleden wist ik niet eens of ik het EK kon rijden, nadat ik mijn kruisbanden afscheurde. Nu ga ik met twee medailles naar huis. Ik ben abnormaal blij”, vertelt Kersten na de finale. Lopen lukte nauwelijks en met brace om zijn knie verkende hij vanuit het midden het parcours. “Mijn vader heeft voor mij het parcours gelopen en gezegd wat de afstanden waren en hoe ik moest rijden.”

De Nederlander ging met 0.07 strafpunten als klassementsleider de finale in. “Helaas kon ik mijn positie niet vasthouden. De finale was heel zwaar. H-Cassino geeft alles, maar in deze proeven is een fout snel gemaakt. Het belangrijkste is dat ik een individuele medaille heb, ik ben met brons heel erg blij.”

Steeghs: ‘Echt op de plek gevallen’

“Twee individuele medailles en twee gouden medailles hier is top. Super”, kijkt bondcoach Luc Steeghs terug op het EK. “Het paard van Lars Kersten heeft niet alle vermogen, maar Lars weet toch het laatste er uit te rijden. Topinstelling van beiden dat ze hier brons winnen. Het is hier met de Young Riders echt op de goede plek gevallen tijden het EK.”

Lees ook:

Goud voor young riders in landenwedstrijd

Historische winst voor Nederlandse Children

Emma Bocken: ‘Ik heb een topweek gehad!’

Einduitslag Europees kampioenschap yr

Bron: Horses.nl / KNHS / De Wolden

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook