Ga naar hoofdinhoud

Nations Cup wedstrijden 2020 staan vast voor Nederlandse springteam

Vanwege de 2020 Olympische Spelen ziet de wedstrijdkalender van 2020 er iets anders uit. De FEI World Equestrian Federation heeft nu de data bekendgemaakt voor de Nations Cup wedstrijden. Het is nu duidelijk naar welke van deze wedstrijden het Nederlandse springteam af zal moeten reizen om punten te verdienen.

Voor TeamNL begint het Nations Cup-seizoen van 14 tot en met 17 mei in La Baule. Daarna vervolgen de Nederlandse springruiters/amazones de reis naar Sopot (11 tot 14 juni), Rotterdam (18 tot 21 juni) en Dublin (15 tot 19 juli).

Europa Divisie I

Nederland maakt deel uit van de Europa Divisie I evenals Zwitserland, Italië, Ierland, Frankrijk, België, Zweden, Groot-Brittannië, Duitsland en Noorwegen. Elk team heeft de mogelijkheid om punten te verzamelen voor deelname aan de Nations Cup-finale in Barcelona van 1 tot 4 oktober. Bij vier Nations Cups toegekend door de FEI kunnen de teams punten verzamelen en van de tien landen in Divisie I mogen de zeven teams met de meeste punten naar Spanje.

De Olympische Spelen van 2020 zijn gepland van 24 juli tot 9 augustus. De Olympische springpaarden zullen naar verwachting op 26 juli naar Tokyo vliegen. De eerste kwalificatie wedstrijd is op 4 augustus. De finale is op 8 augustus wanneer de teammedailles worden verdeeld.

Bron: FEI/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook