Ga naar hoofdinhoud

Oranje boven in Oliva

De Nederlanders doen goede zaken in Oliva zowel beide jonge paarden als in de senioren rubrieken. Zo klonk voor zowel Jelmer Hoekstra als Dennis van den Brink het Wilhelmus bij de jonge paarden en Remco Been pakte in het 1,40m een podiumplaats.

Bij de vijfjarigen was Jelmer Hoekstra rijkelijk aanwezig op de uitslagenlijst. De Nederlander moest in de in Nederland gevestigde Remy Ellis met Volonte (v.Paddock du Plessis) zijn meerdere erkennen. Hoekstra werd tweede met Esteban’s Twinkeling Z (v.Emerald).

Top van het klassement

Jelmer kwam nog twee maal voor in de top van het klassement. De Nederlander eindigde met de Casall-zoon Casilo als vijfde en werd met Joselinde L.A.T. (v.Carrera VDL) achtste. Bij de zesjarigen klonk het volkslied wel voor Hoekstra. Met de KWPN’er I Have No Name (v.Durango VDL) stond de ruiter bovenaan de uitslagenlijst. Stamboekgenoot Ibiza (v.Cardento) werd onder het zadel van Victoria Gulliksen tweede achter Hoekstra. Ivo Biessen en de Scendix-nakomeling Scenndrinne eindigden als zevende in de rubriek.

Zevenjarigen en 1,40m Gold

Bij de zevenjarigen klonk wederom het Wilhelmus door de Spaanse speakers. Dit maal was het Dennis van den Brink die voorop in de ereronde mocht rijden. De Nederlander zette met Harina Touch W (v.Untouched) zijn concurrenten op achterstand en pakte de overwinning. In de 1,40m Gold Tour moest Remco Been enkel in Jessica Toelstang (Bjerglunds Campari) en Chloe Winchester (Gentleman) zijn meerderen erkennen. De Nederlander pakte met Gouverneur (v.Eldorado vd Zeshoek) een mooie derde plaats.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.