Ga naar hoofdinhoud

4* Grand Prix Vejer voor Harry Charles met KWPN’er Controe

De barrage van de 4* Grand Prix van Vejer de la Frontera had gisteren een spannende ontknoping. De Brit Harry Charles versloeg met de KWPN'er Controe (v. Wender R) de Fransman Olivier Robert op Eros (v. Querlybet Hero) met amper een halve seconde. Charles was ook zijn vader Peter de baas die derde werd met ABC Quantum Cruise (v. Obos Quality 004).

Met elf ruiters in de barrage nam Peter Charles al meteen de leiding in handen met de negenjarige Ier ABC Quantum Cruise in 33,91 seconden. Die tijd leek moeilijk te kloppen totdat Olivier Robert in, een op het ook rustige ronde, toch bijna een halve seconde sneller was met Eros. De Fransman zette 33,51 op de klokken.

Voormalige eventer

Na Robert kwam Harry Charles in de ring met Controe, het voormalige eventingpaard van Laura Collett. Het hoge tempo direct na de start kon de Brit vast houden en finishte met de elfjarige Wender R-zoon in 33,02 seconden. Het fokprodukt van J. van Gorkum uit Oirschot begon zijn internationale carrière onder Laura Collett die het paard op 2*-niveau in de eventingsport uitbracht. Controe is nu twee jaar onder de hoede van Harry Charles.

Roe met Padinus-zoon vierde

Charles landgenoot Spencer Roe kon niet bij de tijden van de top drie komen en werd op Wonder Why (v. Padinus) vierde. De vijfde plaats was ook voor een Brit, Graham Gillespie die de Holsteiner Andretti (v. Acodetto) onder het zadel had.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht Sunshine Tour

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook