Ga naar hoofdinhoud

Weinig aan de hand voor topteams bij eerste wedstrijd in Londen

Nicola Philippaerts met Chilli Willi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het eerste gedeelte van de Champions League competitie in Londen leverde vanmiddag alleen foutloze rondes op voor het team van de Berlin Tigers. Maar met slechts 4 strafpunten bevinden de Hamburg Diamonds zich nog in een goede positie om de leiding in de league te behouden.

Vandaag reden Harrie Smolders en Jos Verlooy voor de Hamburg Diamonds. Smolders bleef met Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly) foutloos in de eerste ronde. Caracas (v. Casall) kreeg een springfout, maar was wel snel.

Ook de St Tropez Pirates, vandaag vertegenwoordigd door Simon Delestre met Chesall Zimequest (v. Casall) en Jérôme Guery met Garfield de Tiji Des Templiers (v. Quasimodo) kregen vier strafpunten en zijn nog volop in de race. Vier strafpunten waren er ook voor de Mexico Amigos. Hendrik von Eckermann uit Zweden reed foutloos met Mary Lou 194 (v. Montendro) maar Christian Ahlmann met Caribis Z (v. Caritano) had een balk.

Hamburg Diamonds in goede positie

Team Valkenswaard United moest een strafpunt meer laten noteren, door een tijdfout van Alberto Zorzi, die nog steeds op Cornetto K (v. Cornet Obolensky) rijdt, ondanks een gerechtelijke uitspraak dat het paard terug zou moeten naar Doda de Miranda. Zijn teamgenote Janika Sprunger kreeg een springfout aan de broek met Aris CMS (v. Nassau).

Het team dat vooralsnog leidt in Londen, de Berlin Tigers, staan  slechts 17e in de league ranking. De Hamburg Diamonds staan bovenaan, gevolgd door Valkenswaard United en – op wat grotere afstand – de Mexico Amigos en de St Tropez Pirates. Morgen wordt het tweede gedeelte van deze aflevering van de Champions League verreden.

Individuele wedstrijd voor Philippaerts

Veertien deelnemers haalden het tot de barrage, waaronder Smolders, die ervoor koos om Emerald te sparen voor de dag van morgen. Hij was niet de enige, er reden uiteindelijk tien combinaties in de finale van de met 92,750 euro gedoteerde rubriek.

De winst ging naar Nicola Philippaerts die de groot galopperende Aikido Z (v. Accardi) pas voor de derde keer startte. Met 39,13 seconden versloeg hij de Ier Denis Lynch die met All Star 5 (v. Argentinus) in 39,61 seconden finishte. Christian Kukuk werd derde met Limonchello NT (v. Lord Caletto). Henrik von Eckermann en Pénélope Leprevost waren de andere foutloze starters in de barrage.

Klik hier voor de uitslag van deze rubriek
Klik hier voor de tussenstand in de League wedstrijd in Londen

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook