Ga naar hoofdinhoud

Amerikaanse zege in CSI2* Big Tour

De Amerikaan Lucas Porter gaf vanavond in de CSI2* Big Tour over 1.45m op Jumping Schröder Tubbergen de Nederlandse ruiters het nakijken. Door een snelle barragerit wist hij te voorkomen dat de overwinning in handen kwam van Marc Houtzager.

Porter had met B Once Z 39.76 seconden nodig om de barrage foutloos te volbrengen, genoeg om de zege op te eisen. De plekken 2 tot en met 6 werden gedomineerd door Nederlandse ruiters. Marc Houtzager en Sterrehof’s Bylou was van hen de snelste in 39.90 seconden en werd daarmee tweede. Gerco Schröder stuurde op zijn eigen wedstrijd Glock’s Zaranza naar de derde plek in 40.62 seconden. Dominique Roelofsen werd met Gioia van het Neerenbosch vierde, gevolgd door Mischa Everse-van de Kraats met Dropshot op plek vijf en Henk Frederiks met Ben B op de zesde plaats.

Medium Tour

In de Medium Tour over 1.40m was er wel een overwinning voor een Nederlandse ruiter. Jelmer Hoekstra en Amour 44 gingen er met de zege vandoor. Door een snelle tijd neer te zetten van 45.55 seconden bleven ze bijna twee seconden voor op de nummers twee, Kirsten Rikkert en Chaperon. Tim Franssen en Deauville werden in 50.07 seconden derde.

CSI1* Big Tour

Doron Kuipers was in de éénsterren Big Tour over 1.30m niet te verslaan. Met Elcapone M hield hij, met een tijd van 60.23 seconden, zijn concurrenten met ruim 3 seconden op afstand. Tweede werd Emma Augier de Moussac met Darling de la Marchette Z. Mitchel Sonneveld en de KWPN goedgekeurde Ever Blue werden derde in 63.73 seconden.

Klik hier voor de uitslagen van de CSI2* Big Tour.
Klik hier voor de uitslagen van de Medium Tour.
Klik hier voor de uitslagen van de CSI* Big Tour. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook