Ga naar hoofdinhoud

Anthonisse door naar halve finale

Op de tweede competitiedag in de Soers van Aken stonden zowel de tweede als derde ronde van de dressuur op het programma. 39 ruiters betraden ’s morgens de dressuurring, slechts achttien daarvan konden zich kwalificeren voor de volgende ronde. Voor Nederland kwamen alle drie teamruiters aan de start. Milou Anthonisse plaatste zich als enige voor de halve finale.

Nederland had zware tegenstand geloot, met onder andere concurrentie van twee Duitse amazones. Marieke Schildkamp reed als eerste van het team een nette proef, die de tweede plaats op haar paard opleverde. Daarmee dus geen plek in de derde ronde.

Milou Anthonisse en Saskia Schildkamp leverden allebei de beste prestatie op hun paard en mochten door naar de volgende ronde. Deze werd donderdagmiddag verreden. Saskia lootte tegen Duitsland en Oostenrijk, Milou moest tegen Frankrijk en Noorwegen. Ondanks Saskia’s goed gereden proef hield de competitie hier voor haar op. “Heel jammer”, aldus Saskia, “het drafgedeelte ging precies volgens plan, helaas liet ik te veel punten liggen in het galopgedeelte. Maarja, dat is ook studentenrijden. Gelukkig mogen we vandaag springen.”

Milou kan echter tevreden terugkijken op haar prestatie. Zij plaatste zich voor de halve finale. “Ik moest voor elke pas rijden, maar dat was het zeker waard. Ik hoop dat ik er zaterdag ook zo aan kan rijden.” In de halve finale komen zes ruiters aan start, vier daarvan zullen zondag de strijd aan gaan om de individuele dressuurmedailles. Vandaag staat de eerste ronde springen op het programma van de studenten.

Bron: Horses

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.