Ga naar hoofdinhoud

Van Asten en Van der Vleuten in top 10 GP Parijs

Maikel van der Vleuten met Salomon. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Longines Grand Prix van Parijs behaalden zowel Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten zojuist een plaats in de top tien. Daniel Deusser weerhield Simon Delestere van een thuisoverwinning in deze Grand Prix. In de Grand Prix op twee sterren-niveau voorafgaand aan de Longines Grand Prix werd  Jens van Grunsven knap achtste.

Deusser finishte met Cornet D’Amour (v. Cornet Obolensky) in 37,95 seconden. Simon Delestre had op ‘eigen bodem’ 0,13 seconden meer nodig met twaalfjarige Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray). De Amerikaanse Laura Hough noteerde de derde tijd met Ohlala (v. Orlando).

Top tien

Maikel van der Vleuten zadelde voor deze Grand Prix op vijf sterren-niveau over 1,60 meter Salomon (v. Stolzenberg). Hij had 39,88 seconden nodig om al het hout hoog te houden. Deze tijd was voldoende om de vijfde prijs ter waarde van 18.000 euro(!) in ontvangst te nemen. Leopold van Asten lukte het niet om foutloos te blijven in de barrage met VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker). Het duo kreeg onder weg acht strafpunten. Met een eindtijd 40,81 seconden leverde het Van Asten een tiende prijs op.

KWPN-er

In totaal waren in deze Grote Prijs twaalf prijzen te verdelen. De twaalfde prijs was voor de Amerikaan Kent Farrington met de KWPN-geregistreerde Creedance (v. Lord Z). Deze tienjarige ruin werd gefokt door A. Hassing uit Friese Steggerda.

Van Grunsven

In de rubriek voorafgaand aan de Grote Prijs, een rubriek op twee sterren-niveau over 1,45 meter, wist Jens van Grunsven zich knap naar de achtste prijs te rijden. Hij behaalde met Cika (v. Can Cun la Silla) de barrage. In deze barrage kreeg het duo onderweg één springfout. Deze rubriek kwam op naam van Kara Chad met Carona (v. Untouchable). Ook deze Carona zag het eerste levenslicht in Nederland. Zij werd gefokt door H. van Osch uit Oirschot.

Klik hier voor de uitslag van de Longines Grand Prix.

Klik hier voor de uitslag van de CSI2* Grand Prix.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook