Ga naar hoofdinhoud

Beerbaum: ”Thuis winnen is bijzonder mooi!”

Ludger Beerbaum met Cool Down 7 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Mooier had Ludger Beerbaum zijn concours in Riesenbeck niet kunnen afsluiten. Hij won thuis de Grote Prijs met zijn achtjarige troef Cool Down 7 (v. Catoki). In een tijd van 34,57 seconden snelde Beerbaum naar de overwinning. Hiermee verwees hij landgenoot Daniel Engbers naar de tweede plaats.

Engbers had 0,19 seconden meer nodig in de Grote Prijs van Riesenbeck. Hij zadelde de Stalypso-zoon Salitos 8 voor deze wedstrijd over 1,50 meter.

Duits feestje

Van de vijftien barragekandidaten reden er dertien onder de Duitse driekleur. Toch zat er geen Duitse top vijf in, want de Ier Michael Duffy gooide roet in het eten. De Duitse top vier werd gevormd door Beerbaum, Engbers, Christian Kukuk en Tobias Meyer.

Mooier kan niet

Afscheid Chaman Foto: RI

Een mooiere thuiswedstrijd had Ludger Beerbaum zich niet kunnen wensen. Vrijdag liet hij Chaman afscheid nemen van de sport en vandaag won hij de Grote Prijs met Chaman’s opvolger Cool Down 7.

“Het is altijd mooi om te winnen, maar thuis winnen is bijzonder mooi”, zei Beerbaum na afloop van de GP.

Weinig geluk voor de Nederlanders. Jeroen Dubbeldam en de gebroeders Gerco en Ben Schröder liepen tegen een balk op en Willem Greve moest met Zypria opgeven na materiaalpech.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook