Ga naar hoofdinhoud

Billy Twomey klopt thuisruiters in Falsterbo-GP

Billy Twomey, hier met Diaghilev. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De Grand Prix van Falsterbo bleef vrijdag tot op het allerlaatste moment reuze spannend. Billy Twomey kwam als een van de laatste nul-fouters aan de start in de tweede ronde van deze 1,60m-rubriek en klopte de thuisrijdende Irma Karlsson met minder dan een tiende seconde. Daarmee gooide  de Ierse ruiter roet in het eten voor de Zweden, die anders gezamenlijk de top drie zouden bezetten.

Twomey kwam in actie met de negenjarige Kimba Flamenco (v. Je T’aime Flamenco) en was in de eerste omloop een van de acht foutloze combinaties met de ruin. Even daarvoor schreef de Ierse ruiter ook al de overwinning in de kwalificatie voor de Derby op zijn naam. Twomey deed dat met Ardcolum Duke (v. Gypsy Duke), waarmee hij donderdag ook al een 1,45m-rubriek won.

Vier dubbel foutloos

Behalve Twomey en Kimba kwamen nog drie andere combinaties dubbel foutloos rond. Karlsson was van deze drie het snelst met Ida van de Bisschop. De Zweedse amazone liet de BWP-merrie in 55,89 seconden over de streep galopperen en werd daarna met 0,o9 seconden geklopt door Twomey. Peder Fredricson kwam ook dubbel foutloos rond met H&M Christian K (v. Namelus R). Het duo is in vorm op het moment, vorige maand in Rotterdam eindigden ze op de tweede plaats in de Grand Prix. Malin Baryard-Johnson was de vierde en laatste dubbel foutloze in deze Grote Prijs. Met H&M Indiana, net als Karlssons Ida een nakomeling van Kashmir van Schuttershof, was de amazone net iets langzamer dan haar landgenoot en eindigde daarmee net buiten de top drie.

Jochems en Van der Vleuten

Kevin Jochems bleef foutloos in de eerste omloop met Captain Cooper net als Maikel van der Vleuten met Idi Utopia. In de tweede ronde kreeg Jochems een balk met de Namelus R-zoon en eindigde daarmee op de zesde plek. Van der Vleuten en de merrie van Quasimodo Z kwamen uit op vijf strafpunten en de achtste plaats.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.