Ga naar hoofdinhoud

Billy Twomey zegeviert in Grote Prijs Liverpool

Billy Twomey, hier met Diaghilev. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Gisteravond zegevierde Billy Twomey in de Grote Prijs van Liverpool. De Ier stuurde Vangelis S-zoon Diaghilev in 34,86 seconden het 1,60 m hoge barrageparcours rond en verwees John Whitaker naar de tweede plaats. Peder Fredricson werd derde.

Twomey was te spreken over zijn rit met Diaghilev. “Ik ben erg blij. Op de eerste dag van deze show merkte ik op dat alle paarden door de kerst wat te fris waren. Later bonden zij iets in. ‘The Horse of the Year Show’ was Diaghilevs’ laatste grote wedstrijd, maar het is geweldig dat hij meteen deze prestatie neerzet. Hij sprong krachtig.”

De barrage telde verder negen andere deelnemers. John Whitaker en For Pleasure-dochter Ornellaia finishten in 36,47 seconden en werden tweede. Fredericson en H&M All In (v. Kashmir van Schuttershof) stopten de klok op 37,11 seconden en pakten de derde plaats. Robert Bevis stuurde Courtney Z (v. Chellano Z) naar een tijd van 37,33 seconden en werd vierde, gevolgd door Robert Smith en Bavi (v. Balou du Rouet).

Johnny Pals was de enige Nederlander die deelnam aan deze Grote Prijs. Hij behaalde vier strafpunten met Fernando (v. For Pleasure), wat resulteerde in de elfde plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bekijk hieronder een video van de GP:

Bron: Horses/Liverpool Horse Show

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook