Ga naar hoofdinhoud

Cian O’Connor test paard op gras en wint GP Ocala

Cian O'Connor en Good Luck Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

In tegenstelling tot de overige deelnemers reed Cian O'Connor zaterdag niet mee om wereldbekerpunten te verzamelen tijdens de Grote Prijs van Live Oak International. De winnaar wilde zijn nieuwe paard Good Luck in Ocala slechts aan een graspiste laten wennen. 

De Ier O’Connor nam in November de teugels over van de nu negenjarige BWP-gefokte Good Luck (v. Canturo). De bruine hengst werd in het verleden succesvol uitgebracht door de Belgische ruiter Fabrice Galdini.

“Hij heeft nog nooit op gras gesprongen. We hebben hem in November op stal gekregen met het oog op de Olympisch Spelen. Ik heb hem meegenomen naar de Live Oak om met hem op gras te kunnen springen, net zoals in Europa. We blijven het buitenseizoen in Duitsland en zullen deelnemen aan wedstrijden in Frankrijk, België, Holland, Dublin en Canada en daarna volgt hopelijk het Europees kampioenschap”, verklaart O’Connor na zijn overwinning.

De Ier was in een twee-koppige barrage zijn concurrente Beezie Madden de baas. Madden moest als eerste van start in de barrage met de Nabab de Reve-dochter Vanilla. Er viel een balk voor de ervaren amazone, waarna O’Connor met succes voor een nulronde gingen en daarmee de winst naar zich toe trok.

De Amerikaanse Kirsten Coe pakte belangrijke wereldbekerpunten met Czardas door met een tijdfout in de eerste omloop als derde te eindigen. De voor Australië rijdende Scott Keach werd vierde met Viriato. De Amerikanen Brianne Goutal met Ballade van het Indihof, Charlie Jayne met Chill R Z en Rich Fellers met good old Flexible volgden op plaats vijf tot en met zeven.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: World of Showjumping / Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook