Ga naar hoofdinhoud

Na WK-goud ook Furusiyya-buit voor Oranje

Jur Vrieling met VDL Bubalu Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met drie puntgave nulrondes van Jeroen Dubbeldam/Zenith SFN, Maikel van der Vleuten/VDL Groep Verdi TN N.O.P. en Jur Vrieling/Bubalu VDL was Team Oranje vanavond in de grote finale van de mondiale Fursiyya-competitie opnieuw heer en meester. Net als een maand eerder in Caen, net als afgelopen donderdag in de selectiewedstrijd, waren de springruiters van Rob Ehrens ongenaakbaar.

Gerco Schröder hoefde als vierde ruiter niet in actie te komen, maar deed een vergeefse poging om voor een deel van de bonus voor dubbel nullers in aanmerking te komen. Na een balk in de driesprong stuurde Schröder zijn hengst richting stallen.

Op dat moment was het Oranje feest al in volle gang. De vetste buit van het jaar was binnen. Met deze weergaloze overwinning verdiende het Nederlandse springteam maar liefst een half  miljoen euro. Het verrassende Canada had Ian Millar niet nodig om dankzij nulrondes van Tiffany Foster/Triple X en Eric Lamaze/Zigali PS als tweede te eindigen en 300.000 euro te verdienen. Zweden verraste zo mogelijk nog meer. De nummer twee van donderdag werkte zich na 8 voor Peder Fredricsson en twaalf voor Alexander Zettermann toch nog naar het podium door nulritten van Malin Baryard en Henrik von Eckermann. Met 200.000 euro prijzengeld als resultaat.

Knap werk ook van de Belgen die dankzij een vier voor Olivier Philippaerts en Pieter Devos en een rondje met één tijdfout van Judy-Ann Melchior het Duitsland van Judy-Anns levenspartner Christian Ahlmann achter zich lieten. Groot-Brittannië werd zesde, Italië zevende en Brazilië achtste.

De bonus van 200.000 euro voor de combinaties die twee keer foutloos bleven moest door vier ruiters worden gedeeld. Jur Vrieling, Maikel van der Vleuten, Daniel Deusser en Henrik von Eckermann verdienden elk 50.000 euro extra.

Uitslag

De wedstrijd was vanavond op de voet te volgen via twitter:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook