Ga naar hoofdinhoud

Egyptische zege in 1,50m-rubriek Liverpool

Sameh El Dahan met Suma's Zorro Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Sameh El Dahan ging er zojuist in Liverpool met de overwinning vandoor in de 1,50m-rubriek met barrage. De Egyptische ruiter kwam in deze rubriek in actie met  Suma's Zorro en liet de merrie in de snelste foutloze tijd over de eindstreep galopperen. Sanne Thijssen was de enige Nederlander in deze rubriek, maar zij kreeg vier strafpunten in de eerste omloop met Celine M Z (v. Crusador) en eindigde niet in de prijzen.

El Dahan was in de basisomloop al goed voor de snelste foutloze rit met de Douglas-dochter en kwam ook in de barrage in de snelste tijd aan de finish. Het duo, dat drie weken geleden nog de Grand Prix van La Coruna op zijn naam schreef klokte af op 32,56 seconden.

Klein verschil

De strijd om de andere twee plaatsen in de top drie ging tussen Shane Breen en Laura Renwick. Het was uiteindelijk de Ierse ruiter, die met Ispwich van de Wolfsakker in 32,87 seconden aan de finish kwam, die tweede werd met een hele kleine voorsprong op de Britse amazone. Renwick  stuurde Top Dollar VI, de pas achtjarige Dollar du Murier-zoon waarmee ze twee weken geleden in Londen de Puissance won, in 32,91 seconden rond.

Top vijf

Charlotte Bettendorf en Robert Smith maakten de top 5 compleet. De Luxemburgse amazone stuurde Raia d’Helby (v. Fergar Mail), waarmee ze onlangs in Kronenberg nog een 1,40m-proef won, in 32,99 seconden rond en werd vierde. Smith kwam voor thuispubliek met Ilton (v. Dulf van den Bisschop) in 33,35 seconden aan de finish en eindigde op de vijfde plek.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook