Ga naar hoofdinhoud

Epaillard oppermachtig in openingsproef Parijs

Het was zojuist Julien Epaillard, die met Quatrin de la Roque LM naar de zege snelde in de eerste vijfsterren proef in Parijs. De Fransman stuurde de Quick Star-zoon in 63.45 seconden foutloos rond in deze rubriek op tijd en was daarmee ruim negen seconden sneller dan zijn landgenoot Simon Delestre, die tweede werd. Voor Nederland kwam alleen Jeroen Dubbeldam in actie, maar die eindigde niet in de top tien.

Slechts drie combinaties eindigden binnen de tijd en zonder springfouten in deze rubriek over 1,45m en Delestre was met Sultan du Chateau goed voor de tweede snelste tijd. Het duo kwam in 72,53 seconden aan de finish en vormde daarmee geen bedreiging voor Epaillard. Delestre was op zijn beurt wel bijna vier seconden sneller met de Kannan-zoon dan de nummer drie, Denis Lynch. De Ierse ruiter zat in het zadel van Ho Go van de Padenborre en stuurde de goedgekeurde zoon van Darco in 76,36 seconden over de streep.

Tijdfouten

Penelope Leprevost en Vagabond de la Pomme (v. Vigo D Arsouilles) liepen één strafpunt op vanwege de tijd. Hiermee eindigde het duo voor thuispubliek op de vierde plek voor Kara Chad, die met Gin Tonic v. Haagakkers de top 5 compleet maakte. De Canadese amazone liet de Indorado-zoon met twee strafpunten voor de tijd over de eindstreep galopperen.

Dubbeldam had de Montebello La Silla-zoon Carusso LS La Silla gezadeld voor deze proef, maar kwam met zes strafpunten niet verder dan de zeventiende plek met de hengst.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook