Ga naar hoofdinhoud

Grote Prijs Bordeaux voor Leprévost

Penelope Leprevost

Publiekslieveling Kevin Staut haalde deze middag in Bordeaux de barrage van de Grote Prijs niet. Cédric Angot, Julien Epaillard en Pénélope Leprévost plaatsten zich wel. Van Nederlandse zijde tekende Harrie Smolders met Emerald (v. Diamant de Semilly) present in de barrage met zeven. Net als de Belg Jérôme Guéry met Grand Crû van de Rozenberg (v. Malito des Rêves). Maar het was de Franse Lepévost die naar de zege sprong.

Angot opende met Rubis de Preuilly (v. Diamant de Semilly), de combinatie leek op weg naar een foutloze rit, maar verloor het ritme. Finaal kwamen er acht strafpunten op het blad. Ook Epaillard en Quatrin de la Roque (v. Quick Star) hielden het niet foutloos. Harrie Smolders en een gretige Emerald deden dat wel in een tijd van 40,31. Snel, maar niet snel genoeg, zo bleek toen Laura Renwick met Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve) haar reputatie alle eer aandeed. Guéry deed daarna een gooi naar de zege maar strandde op een zucht van de tijd van de Britse.

Maar dat het sneller kon bewees Pénélope Leprévost met Nice Stephanie (v. Cardento). De Franse kreeg overal de afstand vooruit en pakte nog wat tijd in de laatste wending. Toen Marcus Ehning even later in de fout ging mocht het publiek juichen voor een tweede Franse zege op rij. Renwick eindigde als tweede, voor Guéry en Smolders. Winst voor Leprévost dus na de zege van Kevin Staut de avond voordien in de wereldbekerqualifier.

Kevin Staut mocht voor de Grote Prijs trouwens ook al een keertje de ring in, want Silvana (v. Corland) mocht in Bordeaux in stijl afscheid nemen van het Franse publiek.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook