Ga naar hoofdinhoud

Guerdat roept op: ‘Say no to harmonizing!’

Steve Guerdat won vorig jaar de wereldbekerkwalificatie in Basel. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In een video op zijn facebooksite met hashtag #Notoharmonizing legt Steve Guerdat uit waarom het harmoniseren van het inschrijfgeld voor FEI-wedstrijden wel eens het einde van de springsport zoals we die kennen zou kunnen betekenen.

“De nieuwe regeling van het harmoniseren van het inschrijfgeld zorgt ervoor dat ik me voor het eerst schaam voor mijn sport. Het zou moeten gaan om talent in de sport en niet om het geld”, aldus de Zwitserse topruiter.

Harmonisatie

“Het harmoniseren van het inschrijfgeld komt erop neer dat we in Europa voortaan het Amerikaanse voorbeeld volgen en het inschrijfgeld koppelen aan het te winnen prijzengeld. Dat betekent dat je voor bijvoorbeeld een CSI2*-wedstrijd, waar je nu 400 euro inschrijfgeld betaalt, voortaan 1200 euro moet neertellen en voor driesterren wedstrijden nog meer. Dan is het in veel gevallen niet meer mogelijk om deel te nemen en gaat het ten koste van de sport”, legt Guerdat uit.

Eind

“Het is om te beginnen niet correct om het zo te doen, maar het is ook onmogelijk. Als ik naar mezelf kijk en naar de afspraken, die ik heb met de eigenaren van mijn paarden, dan kan ik niet mee blijven doen”, besluit Guerdat.

Henk Nooren

De Europese bond van nationale hippische federaties (EEF) stevent af op een keiharde confrontatie met de wereldbond, de FEI. De inzet is de strijd wel waard, het gaat om niets meer of minder dan de toekomst van de springsport. Dit is de visie van Theo Ploegmakers, voorzitter van de KNHS, en mét hem van bijna alle andere Europese paardensportbestuurders. Toptrainer Henk Nooren: “De internationale springsport dreigt een aangelegenheid van de superrijken te worden.”

 

Bron: FB Steve Guerdat

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook