Ga naar hoofdinhoud

Tim Hendrix’ Cedrick ingeslapen

Foto De Paardenkrant
Timothy Hendrix' elfjarige toppaard Cedrick is vanochtend in het Spaanse Oliva ingeslapen. In een wending in de tweede fase van een springproef zette de sympathieke vos zijn been ongelukkig neer, waardoor het kootbeen is gebroken. Cedrick kwam hierbij niet ten val.


“Met het verlies van Cedrick verlies ik een beste vriend. Ik kan het nog niet bevatten, dit paard stond zo dicht bij mij en is onvervangbaar”, laat een geëmotioneerde Tim Hendrix weten. “Er is direct adequaat en correct gereageerd, maar al snel kwamen we erachter dat de breuk niet te verhelpen was. Daarom is hij direct uit zijn lijden gelost en heeft hij weinig pijn gehad.”

Cedrick was onder Timothy Hendrix het afgelopen jaar één van de best presterende springpaarden van Stal Hendrix én Nederland. “Je gunt het niemand om zoiets mee te maken! Het gemis is heel groot voor de stal, mijn groom, voor mij, maar ook voor de Nederlandse sport”, aldus Hendrix.

2014 was een ongekend succesvol jaar voor Cedrick en ook 2015 was de elfjarige ruin goed begonnen. Vorig jaar november werden Cedrick en Tim Hendrix sensationeel tweede in de Grote Prijs van Maastricht, waar ze op vrijdagavond de openingsproef al wonnen. In het outdoorseizoen van 2014 werd Cedrick tweede in de Grote Prijs van Lummen en een 1,45 m-proef in Valkenswaard. Begin dit jaar was Cedrick al meerdere malen geplaatst op ICNN Drachten en Jumping Amsterdam en vorige week behaalde de vos nog een vierde plek in het 1,45 m in Oliva.

Bekijk hieronder een filmpje van Hendrix en Cedrick in actie op Jumping Amsterdam 2015:

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook